search

Μίνι ξυλάκια παγωτό

Φανταστικά, πεντανόστιμα, λαχταριστά και πανεύκολα παγωτά ξυλάκι χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και χωρίς μπανάνα. Με απίστευτα βελούδινη, μαλακή κρέμα χωρίς κρυστάλλους και τραγανή επικάλυψης σοκολάτας.

12

10′

0′

Τι μου ζητάτε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο κάθε φορά που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει και αρχίζει να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο το καλοκαίρι; Συνταγές για παγωτό φυσικά! Και ενώ έχω ιδιαίτερη αγάπη στα nice cream θέλησα φέτος να πειραματιστώ με παγωτό που δε θα έχει βάση την μπανάνα.

Το βασικότερο και το ζητούμενο για μένα στο παγωτό είναι αυτή η αξιοζήλευτη, βελούδινη και μαλακή υφή χωρίς κρυσταλλάκια που έχουν τα αγοραστά. Γίνεται άραγε να την πετύχουμε στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, χωρίς κρέμα γάλακτος ή χωρίς ζαχαρούχο γάλα; Ω ναιιι! Και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα, πεντανόστιμα και υγιεινά είναι. Είστε έτοιμοι να φτιάξετε τα καλύτερα μίνι ξυλάκια παγωτό, με φανταστική βελούδινη κρέμα χωρίς κρυστάλλους και τραγανή επικάλυψη σοκολάτας;

Μην παραλείψετε όμως να διαβάσετε το άρθρο που συνοδεύει τη συνταγή με tips αλλά και πιθανές αντικαταστάσεις υλικών.

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Kάσιους: Θα χρειαστούμε ωμά και ανάλατα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε το μούλιασμα για 2 τουλάχιστον ώρες, ενώ δε γίνεται να αντικαταστήσουμε με κάποιον άλλο ξηρό καρπό ή με βούτυρο κάσιους.
  • Kρέμα καρύδας: Χρησιμοποιούμε απαραίτητα κρέμα καρύδας σε κονσέρβα και όχι σε κάποια άλλη συσκευασία.
  • Zάχαρη καρύδας: Μπορεί να αντικατασταθεί με 60γρ καστανή ζάχαρη ή 60γρ μέλι. Ενώ μπορούμε να αυξομειώσουμε την ποσότητα του γλυκαντικού ανάλογα με τα γούστα μας.
  • Bανίλια: Εκτός από κάψουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.
  • Aλάτι: Ενισχύει τη γεύση των παγωτών μας αλλά θα μπορούσε και να παραληφθεί.
  • Kουβερτούρα: Θα χρειαστούμε για το παγωτό αλλά και για την επικάλυψη.
  • Λάδι καρύδας: Απαραίτητο για να μη γίνει η επικάλυψη σκληρή. Μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο.

Tips:

  • Θα χρειαστούμε ένα δυνατό μπλέντερ, ιδανικά 1200W έτσι ώστε να έχουμε μια λεία και βελούδινη κρέμα.
  • Αν οι θήκες μας δεν είναι σιλικόνης αλλά πλαστικές, για να ξεφορμάρουμε τα παγωτά πιο εύκολα βουτάμε τις θήκες για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
  • Αν οι θήκες του παγωτού είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να παγώσουν.
  • Αν δεν έχουμε αρκετές θήκες για παγωτά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια, παγάκια ή ακόμα και για muffins.
  • Την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας μπορούμε να τα λιώσουμε με δύο τρόπους: Είτε προσθέτοντας τα σε ένα γυάλινο μπολ και ζεσταίνοντας με προσοχή στο φούρνο μικροκυμάτων (ανοίγοντας ανά δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε) είτε σε μπεν μαρί.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στα παγωτά μας λίγο κακάο ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
  • Στην επικάλυψη θα ταίριαζε εξαιρετικά να προσθέσουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς π.χ. αμύγδαλα.
  • Αντί να βουτήξουμε τα παγωτά στη σοκολάτα, μπορούμε με ένα μεγάλο κουτάλι να τα περιχύσουμε με αυτή με γρήγορες κινήσεις πάνω από το μπολ που έχουμε τη σοκολάτα. Να σημειώσω μόνο ότι παγώνει σχετικά γρήγορα.
  • Αντί για ατομικά παγωτά, θα μπορούσαμε να βάλουμε την κρέμα σε ένα μπολ αποθήκευσης (όχι γυάλινο) και αφού παγώσει να σερβίρουμε σε μπάλες. Ίσως μόνο χρειαστεί λίγο περισσότερο γλυκαντικό.

Πως διατηρούνται:

Αφού παγώσει η σοκολάτα, μεταφέρουμε τα παγωτά σε ένα σκεύος αποθήκευσης με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και διατηρούμε για 2 μήνες. (Αν και πιστέψτε με δεν πρόκειται να σας μείνουν για παραπάνω από κάποιες μέρες!)

Υλικά

Για τα παγωτά:

  • 140γρ κάσιους ωμά και ανάλατα
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 60γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 30γρ κουβερτούρα (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • 170γρ κουβερτούρα
  • 20γρ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή: Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε την κρέμα καρύδας ανάποδα στο ψυγείο. Επίσης θα χρειαστεί να βάλουμε τα κάσιους σε ένα μπολ, να τα καλύψουμε με καυτό νερό και να τα μουλιάσουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.

  1. Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι τα κάσιους και τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  2. Αφαιρούμε από το ψυγείο την κρέμα καρύδας, γυρίζουμε ίσια την κονσέρβα και την ανοίγουμε.
  3. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το άσπρο μέρος από την κρέμα καρύδας και μεταφέρουμε 220γρ από αυτό στο μπλέντερ.
  4.  Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα παγωτά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και βελούδινη κρέμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε 12 θήκες σιλικόνης για μίνι παγωτά και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Θα χρειαστούν περίπου 5-6 ώρες.
  6. Αφού παγώσουν τα παγωτά, λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας.
  7. Καλύπτουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Αφαιρούμε τα ξυλάκια από τις θήκες και τα βουτάμε ένα ένα με γρήγορες κινήσεις στη λιωμένη σοκολάτα.
  9. Καλύπτουμε ομοιόμορφα και τινάζουμε ελαφρώς τα παγωτά για να τρέξει η έξτρα σοκολάτα.
  10. Βάζουμε τα παγωτά στο αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε το ταψάκι στην κατάψυξη.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

13 Σχόλια

    1. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δε θα το πρότεινα. Καλύτερα να ακολουθήσεις τη συνταγή για σίγουρη επιτυχία!

  1. Να ρωτήσω για το εσωτερικό του παγωτού μπορούμε να το αφήσουμε άσπρο θα είναι εξίσου νόστιμο χωρίς την Σοκολάτα;;;;

    1. Ναι, είναι προαιρετική η σοκολάτα στο εσωτερικό. Απλά θα βγουν ελαφρώς πιο άγλυκα.

    1. Όχι, χρειάζεται ωμά και ανάλατα. Δυνατές αντικαταστάσεις υλικών θα βρεις στο «Τι υλικά θα χρειαστούμε».

      1. Μα λες ότι δε γίνεται να το αντικαταστήσουμε με τίποτα… Δηλαδή, αυτό το παγωτό δε φτιάχνεται αν δεν έχουμε ωμά και ανάλατα κάσιους;

        1. Αν είναι το βασικό υλικό της συνταγής, προφανώς και δεν μπορεί να αντικατασταθεί και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη συνταγή που δε θα έχει σα βάση τα κάσιους ή να προμηθευτείς ωμά και ανάλατα.

  2. Προσπάθησα να κάνω τη συνταγή και μπερδεύτηκα λίγο. Λέγοντας το άσπρο μέρος της κρέμας καρύδας εννοείς το πιο σκληρό μέρος της και όχι το ζουμί που επιπλέον όταν το γυρίσουμε. Αν εννοείς αυτό τότε δεν βγάζει 220 γρ. . Εμένα βγήκε 90 γρ.

    1. Ναι, το άσπρο μέρος που είναι πιο πυκνό (όχι απαραίτητα σκληρό) και διαχωρίζεται από το διάφανο νερό. Αν από τα 400ml σου έβγαλε μόνο 90γρ καταλαβαίνω ότι είτε δεν πάγωσε αρκετά ή είχε θέμα η κρέμα καρύδας.

      1. Το έβαλα για 24 ώρες στο ψυγείο και μου βγήκε αυτό και επίσης το ασπρο μερος ήταν αρκετά σφιχτό. Μήπως πρέπει να μείνει λιγότερη ώτα στο ψυγείο?
        Το διαφανο υγρό μπορεί να μπει στην συνταγη? Ή τι άλλο μπορούμε να το κάνουμε προκειμένου να μην το πετάξουμε?

        1. Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνει παραπάνω ώρα στο ψυγείο. Το νερό καρύδας όχι δεν το θέλουμε στη συνταγή, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε κάποιο smoothie.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *