search

Σοκολατένια pops μπανάνας

Μπανάνες βουτηγμένες σε φυστικοβούτυρο, πασπαλισμένες με ξηρούς καρπούς και με επικάλυψη σοκολάτας. Συνθέτουν ένα φανταστικό, πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό σνακ που θυμίζει παγωτό.

6

20′

0′

Μπανάνα, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο;! Ένα συνδυασμός υπερφανταστικός και λατρεμένος…τώρα σε ξυλάκι που θυμίζει παγωτό και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!


Tips:

  • Αν οι μπανάνες είναι πολύ ώριμες και φοβόμαστε μην σπάσουν κατά τη διαδικασία: Αφού περάσουμε τα ξυλάκια, τις βάζουμε στην κατάψυξη για καμία ώρα και συνεχίζουμε με το βήμα 3.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ανάλατο ξηρό καρπό θέλουμε. (Εξαιρετικά ταιριάζει με φυστίκια).
  • Φυσικά μπορούμε να αυξομειώσουμε την ποσότητα του φυστικοβούτυρου και των ξηρών καρπών ανάλογα με τα γούστα μας.
  • Αν μας περισσέψει γλάσο σοκολάτας, μπορούμε να βουτήξουμε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς σε αυτό.

Υλικά

  • 3 μπανάνες
  • 80γρ φυστικοβούτυρο (περίπου 6 κ.γ)
  • 15γρ καρύδια
  • 15γρ αμύγδαλα
  • Κανέλα
  • 150γρ κουβερτούρα
  • 25γρ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τα κόβουμε μέχρι να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια και όχι να γίνουν σκόνη.
  2. Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση και περνάμε προσεκτικά σε κάθε μισό ένα ξυλάκι παγωτού.
  3. Αλείφουμε με περίπου 1 κ.γ φυστικοβούτυρο κάθε μισό μπανάνας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα ξηρών καρπών γύρω γύρω.
  4. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια πιατέλα (όχι γυάλινη), τοποθετούμε τα ξυλάκια μας και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
  5. Όσο περιμένουμε λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε ένα μπολάκι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  6. Αφού περάσει 1 ώρα αφαιρούμε τα ξυλάκια μπανάνας από την κατάψυξη και με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε τελείως με το γλάσο σοκολάτας.
  7. Τα τοποθετούμε ξανά στην πιατέλα με το αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στην κατάψυξη.
  8. Αφού παγώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση. Τα διατηρούμε  στην κατάψυξη. Πριν τα καταναλώσουμε, τα ξεπαγώνουμε για 15-20’ λεπτά στο ψυγείο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *