Σοκολατένια pops μπανάνας
Μπανάνες βουτηγμένες σε φυστικοβούτυρο, πασπαλισμένες με ξηρούς καρπούς και με επικάλυψη σοκολάτας. Συνθέτουν ένα φανταστικό, πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό σνακ που θυμίζει παγωτό.
6
20′
0′
Μπανάνα, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο;! Ένα συνδυασμός υπερφανταστικός και λατρεμένος…τώρα σε ξυλάκι που θυμίζει παγωτό και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Tips:
- Αν οι μπανάνες είναι πολύ ώριμες και φοβόμαστε μην σπάσουν κατά τη διαδικασία: Αφού περάσουμε τα ξυλάκια, τις βάζουμε στην κατάψυξη για καμία ώρα και συνεχίζουμε με το βήμα 3.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ανάλατο ξηρό καρπό θέλουμε. (Εξαιρετικά ταιριάζει με φυστίκια).
- Φυσικά μπορούμε να αυξομειώσουμε την ποσότητα του φυστικοβούτυρου και των ξηρών καρπών ανάλογα με τα γούστα μας.
- Αν μας περισσέψει γλάσο σοκολάτας, μπορούμε να βουτήξουμε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς σε αυτό.
Υλικά
- 3 μπανάνες
- 80γρ φυστικοβούτυρο (περίπου 6 κ.γ)
- 15γρ καρύδια
- 15γρ αμύγδαλα
- Κανέλα
- 150γρ κουβερτούρα
- 25γρ λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τα κόβουμε μέχρι να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια και όχι να γίνουν σκόνη.
- Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση και περνάμε προσεκτικά σε κάθε μισό ένα ξυλάκι παγωτού.
- Αλείφουμε με περίπου 1 κ.γ φυστικοβούτυρο κάθε μισό μπανάνας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα ξηρών καρπών γύρω γύρω.
- Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια πιατέλα (όχι γυάλινη), τοποθετούμε τα ξυλάκια μας και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
- Όσο περιμένουμε λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε ένα μπολάκι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Αφού περάσει 1 ώρα αφαιρούμε τα ξυλάκια μπανάνας από την κατάψυξη και με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε τελείως με το γλάσο σοκολάτας.
- Τα τοποθετούμε ξανά στην πιατέλα με το αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Αφού παγώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση. Τα διατηρούμε στην κατάψυξη. Πριν τα καταναλώσουμε, τα ξεπαγώνουμε για 15-20’ λεπτά στο ψυγείο.
Αφήστε ένα σχόλιο