search

Blondies με ταχίνι και σοκολάτα

Ονειρικά πεντανόστιμες μπάρες βρώμης με ταχίνι και σοκολάτα. Είναι μαλακές, ελαφρώς μαστιχωτές και θα γίνουν το αγαπημένο σας πανεύκολο και θρεπτικό γλυκάκι.

9

10′

20-25′

Σήμερα ετοιμάζουμε φανταστικά blondies με ταχίνι και σοκολάτα. Πανεύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες μπάρες βρώμης χωρίς αλεύρι και χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη. Γεμάτα γεύση αλλά και θρέψη. Ένα γλυκό σνακ που όταν το δοκιμάσετε θα γίνει το αγαπημένο σας και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Τα βασικά υλικά της συνταγής τα προμηθεύτηκα από το Pure Natural, ένα κατάστημα και eshop όπου βρίσκω πάντα τεράστια ποικιλία από υλικά που χρησιμοποιώ τόσο στις συνταγές μου όσο και στην καθημερινότητα μου Από ξηρούς καρπούς, αλείμματα, δημητριακά, όσπρια, άλευρα μπαχαρικά, αλλά και φυσικά και ποιοτικά καλλυντικά.

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Ταχίνι: Είναι ο πρωταγωνιστής της συνταγής. Θέλουμε ταχίνι που στα συστατικά του θα αναγράφει μόνο σουσάμι. Εγώ προτίμησα ολικής άλεσης αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο βούτυρο καρπού, αλλά ενδεχομένως να αλλάξει λίγο η υφή τους.
  • Αυγά: Θα χρειαστούμε 2 μέτρια αυγά. Ενδεχομένως να λειτουργούσε και με “αυγά λιναρόσπορου” αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Αν το κάνετε εσείς, θα περιμένω τις εντυπώσεις σας.
  • Ζάχαρη καρύδας: Χρησιμοποίησα ζάχαρη καρύδας γιατί μου αρέσει αυτή η “καραμελένια” επίγευση που αφήνει στο τέλος. Μπορείτε όμως να αντικαταστήσετε με καστανή ζάχαρη στην ίδια ποσότητα.
  • Βανίλια: Προτιμώ βανίλια στην υγρή της μορφή, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε με κάψουλα βανίλιας.
  • Κανέλα: Η κανέλα Κεϋλάνης πραγματικά ξεχωρίζει για το υπέροχο άρωμα της αλλά και τη γεύση της.
  • Βaking powder: Απαραίτητο για να φουσκώσουν οι μπάρες μας. Θέλουμε ένα γεμάτο κ.γ.
  • Λάδι καρύδας: Προτιμώ λάδι καρύδας βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης. Μπορεί να αντικατασταθεί με λιωμένο βούτυρο στην ίδια ποσότητα.
  • Βρώμη: Θα πρότεινα να μην αντικαταστήσετε με αλεύρι βρώμης γιατί θα αλλάξει η υφή τους. Προτιμήστε νιφάδες βρώμης που θα αλέσετε στο μπλέντερ.
  • Αλάτι: Μια τσιμπιά αλάτι αρκεί να απογειώσει τη γεύση.
  • Κουβερτούρα: Συνήθως προτιμώ κουβερτούρα με στέβια ή ζάχαρη καρύδας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες κουβερτούρας χωρίς ζάχαρη.

Tips:

  • Για να απλώσετε πιο εύκολα το μείγμα στο ταψάκι μπορείτε να βρέξετε με λίγο νερό το κουτάλι ή τη σπάτουλα που θα το ισιώσετε.
  • Αν δεν έχετε ταψάκι στις διαστάσεις 20×20εκ. και χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο, το μείγμα πρέπει να έχει ύψος περίπου 1-1½ δάκτυλο.
  • Όσο περισσότερο ψήνετε τα blondies, τόσο θα χάνουν τη μαστιχωτή υφή τους. Ιδανικά αφαιρέστε από τον φούρνο όταν αρχίζει να παίρνει χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
  • Ταιριάζει εκπληκτικά να πασπαλίσετε τα blondies με λίγο αλάτι αφού τα αφαιρέσετε από τον φούρνο.

Πως διατηρoύνται:

  • Αποθήκευση: Θα πρότεινα να μην αφήσετε τα blondies εκτός ψυγείου για παραπάνω από 1-2 μέρες. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε δοχείο αποθήκευσης με καπάκι και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
  • Κατάψυξη: Αφού κρυώσουν τελείως τα blondies, τα τυλίγουμε ένα ένα με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη.

Περισσότερες συνταγές με ταχίνι:

Υλικά

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες και πιθανές αντικαταστάσεις παραπάνω στο “Τι υλικά θα χρειαστούμε”

Εκτέλεση

  1. Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ.
  2. Κόβουμε την κουβερτούρα με ένα μεγάλο μαχαίρι σε μικρά κομματάκια.
  3. Αν το λάδι καρύδας δεν είναι σε υγρή μορφή, το λιώνουμε.
  4. Προσθέτουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, τα αυγά, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το baking powder, την αλεσμένη βρώμη, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρας, κρατώντας για αργότερα περίπου 1 κ.σ από αυτά.
  7. Καλύπτουμε ένα ταψάκι 20×20εκ με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σπάτουλας.  (Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και σχετικά σφιχτό)
  9. Πασπαλίζουμε με τα κομματάκια κουβερτούρας που κρατήσαμε.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 18-25′.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν 15- 20′ και κόβουμε σε 9 κομμάτια.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *