search

Πολύσπορες μπάρες με ταχίνι και μέλι

Πεντανόστιμες και υπερθρεπτικές μπάρες ενέργειας με ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, σουσάμι και χονδρές νιφάδες βρώμης. Χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη ή κάποιο αποξηραμένο φρούτο αλλά με ταχίνι, μέλι και κανέλα.

8-10

15′

12-15′

Πεντανόστιμες, χορταστικές και υπερθρεπτικές σπιτικές μπάρες. Δεν έχουν κρυσταλλική ζάχαρη ή κάποιο αποξηραμένο φρούτο αλλά τον αγαπημένο μου συνδυασμό ταχίνι-μέλι. Αν σας αρέσουν οι ελαφρώς τραγανές και ημίσκληρες μπάρες, είμαι σίγουρη θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ.


Υλικά

  • 60γρ ηλιόσποροι
  • 40γρ κολοκυθόσποροι
  • 50γρ σουσάμι
  • 80γρ νιφάδες βρώμης χονδρές (προσοχή χονδρές)
  • 110γρ ταχίνι
  • 85γρ μέλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 190°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους, το σουσάμι, τις νιφάδες βρώμης και τα ανακατεύουμε.
  3. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί, αραδιάζουμε τους σπόρους και τη βρώμη και ψήνουμε για 10’ λεπτά.
  4. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5’ λεπτά κρυώσουν λίγο και τα μεταφέρουμε στο μπολ.
  5. Παράλληλα σε ένα άλλο γυάλινο μπολ προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, τη βανίλια ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 40” δευτερόλεπτα με 1’ λεπτό μέχρι να ζεσταθούν και να γίνουν πιο λεπτόρρευστα. (Εναλλακτικά ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι)
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα ταχινιού στο μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  7. Καλύπτουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 18×18εκ με αντικολλητικό χαρτί (μεγαλύτερο του ταψιού ώστε να προεξέχει)και μεταφέρουμε το μείγμα για τις μπάρες.
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού (ή και με το χέρι) σε όλο το ταψάκι.
  9. Προαιρετικά διπλώνουμε το αντικολλητικό χαρτί καλύπτοντας τις μπάρες και ισιώνουμε την επιφάνεια τους με τον πάτο ενός ποτηριού.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 12-15’ λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε με ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι σε 8-10 μπάρες.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

4 Σχόλια

  1. Υπεροχες, οπως ολες οι συνταγες σας! Θα μπορουσαμε να αντικαταστησουμε το μελι με παστα χουρμαδων? Αν ναι, σε ποια αναλογια?

  2. στα 12 λεπτά ψήσιμο βγαίνουν κάρβουνο…5-6 λεπτά το πολύ…κατα τα άλλα είναι πολύ ωραίες, εγω έβαλα και κράνμπερις και σταφίδες επίσης και βγήκκαν πολύ καλές!

    1. Η αλήθεια είναι ότι χρόνος και η θερμοκρασία ψησίματος μπορεί να ποικίλλει από φούρνο σε φούρνο. Ο δικός σου είναι μάλλον πολύ δυνατός. Την επόμενη φορά θα πρότεινα να δοκιμάσεις στους 160-170 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *