search

Νιόκι με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Λαχταριστά και πεντανόστιμα νιόκι σε υπέροχη κρεμώδη λευκή σάλτσα με κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες και σπανάκι. Ένα πανεύκολο αλλά και γρήγορο φαγητό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

4

10′

20-25′

Ξέρετε είναι κάποιες φορές που θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι πανεύκολο και γρήγορο που σε κάτι λιγότερο από 30′ θα τρώμε. Αλλά θέλουμε όχι απλά να τρώμε, να τρώμε κάτι ονειρικά πεντανόστιμο. Σήμερα λοιπόν θα προσθέσετε σε αυτή τη λίστα αυτά τα φανταστικά, πεντανόστιμα και λαχταριστά νιόκι με κρεμώδη λευκή σάλτσα, κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες και σπανάκι. Είμαι σίγουρη πως όταν το δοκιμάσετε θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Κοτόπουλο: Για τη συνταγή χρησιμοποίησα φιλέτο στήθος αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε και με φιλέτο μπούτι. Επίσης αν σας έχει περισσέψει μαγειρεμένο κοτόπουλο μπορείτε να παραλείψετε τα βήματα 3-8 και να το προσθέσετε σε κομματάκια στο βήμα 12.
  • Μπαχαρικά: Το αλάτι, το πιπέρι και ρίγανη που θα προσθέσουμε στο κοτόπουλο είναι αρκετά για όλο το φαγητό. Να είστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί το φαγητό έχει λιαστές ντομάτες και τυρί που είναι ήδη αλμυρά. Καλύτερα να μην προσθέσετε επιπλέον στη σάλτσα και να δοκιμάσετε στο τέλος αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον.
  • Ελαιόλαδο: Επιλέγω εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και θα χρειαστείτε μόλις 2-3 κ.σ για αυτή τη συνταγή.
  • Νερό.
  • Σκόρδο: Αυξομειώστε την ποσότητα όπως θέλετε. Μπορείτε επίσης και να το παραλείψετε.
  • Κρέμα γάλακτος: Χρησιμοποίησα 1 συσκευασία φυτική κρέμα σόγιας των 200ml. Μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε κρέμα γάλακτος φυτική ή ζωική.
  • Λιαστές ντομάτες: Προτιμώ τις ξερές λιαστές ντομάτες, δηλαδή που δεν διατηρούνται στο λάδι. Αν χρησιμοποιήσετε σε βαζάκι με λάδι, στραγγίστε τις πριν τις ψιλοκόψετε.
  • Νιόκι: Τα νιόκι ανήκουν στην οικογένεια ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης , τα οποία συνήθως αποτελούνται από απλό συνδυασμό αλευριού, αυγού, αλατιού και πατάτας. Τα βρίσκετε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα ζυμαρικά.
  • Τυρί: Χρησιμοποίησα γραβιέρα τριμμένη, αντικαταστήσετε με όποιο κίτρινο τυρί προτιμάτε.
  • Σπανάκι: Για ευκολία προτιμώ φρέσκο σπανάκι έτοιμο κομμένο και πλυμένο. Δεν το έχω δοκιμάσει με τα κατεψυγμένο αλλά νομίζω θα ήταν εντάξει.

Πως διατηρείται:

Αν και το ιδανικό είναι να το καταναλώσετε την ίδια μέρα, αν σας περισσέψει όταν κρυώσει το αποθηκεύτε σε ένα δοχείο αποθήκευσης με καπάκι και το μεταφέρετε στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 2 μέρες.

Περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά:

Υλικά

  • 700γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κούπα νερό (125ml)
  • 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 200ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες νερό (500ml)
  • 50γρ λιαστές ντομάτες
  • 500γρ νιόκι
  • 55γρ τυρί τριμμένο
  • 60γρ σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εναλλακτικές παραπάνω στο “Τι υλικά θα χρειαστούμε”.

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις λιώνουμε με ένα πολτοποιητή.
  2. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και κόβουμε το σπανάκι.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  4. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη 1 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  5. Ζεσταίνουμε μια χαμηλή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομματάκια κοτόπουλου για  8-10′.
  6. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 7-8′.
  7. Ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  8. Αφαιρούμε τα κομματάκια κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε 1-2 κ.σ ελαιόλαδο.
  9. Σοτάρουμε το σκόρδο για λίγο και προσθέτουμε την φυτική κρέμα και τις 2 κούπες νερό.
  10. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα νιόκι και ανακατεύουμε.
  11. Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2′.
  12. Βάζουμε το κοτόπουλο, το τυρί τριμμένο, το σπανάκι ανακατεύουμε και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 2-3′.
  13. Ανοίγουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
  14. Βράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *