search

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Λαχταριστά λιγκουίνι με γαρίδες, χρωματιστές πιπεριές, κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας. Το μυστικό για την πιο αρωματική και πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα είναι η προσθήκη του αστεροειδή γλυκάνισου.

5-6

12′

30′

Γαριδομακαρονάδα! Οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμα του καταπληκτικού αυτού φαγητού, φέρνουν στο μυαλό τους αναμνήσεις από ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί.

Εμένα πάλι μου θυμίζουν την οικογενειακή ταβέρνα που διατηρούσαν οι γονείς μου στο νησί. Η γαριδομακαρονάδα ήταν ένα από τα αγαπημένα πιάτα, ειδικά των τουριστών και πραγματικά δεν τους αδικώ. Τα σχόλια ήταν πάντα διθυραμβικά και γεμάτα αγάπη. Δε χρειάζεται πολλά υλικά, ούτε ιδιαίτερη μεγάλη διαδικασία για να απολαύσουμε μια ονειρική μακαρονάδα με γαρίδες. Πάμε λοιπόν να δώσουμε συνταγή;


Υλικά

Για 5-6 μερίδες θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο λιγκουίνι ολικής
  • 400-500γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • ½ πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 συσκευασία κονκασέ (400γρ)
  • 3-4 κούπες νερό των 250ml
  • 3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λίγη καστανή ζάχαρη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τις γαρίδες για 2’ λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριες και σωτάρουμε για 3-4’ λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Κόβουμε το κονκασέ σε ένα μουλτι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το νερό, τον γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
  5. Κλείνουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’ λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  6. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, μεταφέρουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και βράζουμε με ανοικτό καπάκι για 5’ λεπτά ακόμα.
  7. Παράλληλα έχουμε βράσει τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Μεταφέρουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. (Αν το τηγάνι μας δεν είναι αρκετά μεγάλο, μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα)
  9. Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *