Μους σοκολάτας με μπανάνα
Θεϊκή, βελούδινη και λαχταριστή σοκολατένια μους με 4 μόνο υλικά. Συνδυασμένη με μπανάνα και φυστικοβούτυρο για να αποτελούν ένα θρεπτικό αλλά και ταυτόχρονα χορταστικό γλυκό.
4
8′
0′
Μήπως ψάχνετε κάποιο εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό, λαχταριστό και πεντανόστιμο γλυκάκι; Αν ναι είστε στο σωστό μέρος στη σωστή στιγμή! Γιατί σήμερα σας έχω συγκλονιστική μους σοκολάτας με μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Ο συνδυασμός των υλικών εκτός ότι είναι απίστευτος είναι ταυτόχρονα και χορταστικός. Επίσης η μους έχει απίστευτα βελούδινη υφή και είναι και vegan. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα γλυκό;

Τι υλικά θα χρειαστούμε:
- Μπανάνες: Θα χρειαστούμε περίπου 4 μπανάνες. Τις ξεφλουδίζουμε και ζυγίζουμε 400γρ από αυτές. Είναι το βασικό υλικό της συνταγής οπότε και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο.
- Φυστικοβούτυρο: Αν μέχρι τώρα δεν το ξέρατε, η μπανάνα ταιριάζει εξαιρετικά με το φυστικοβούτυρο. Χρησιμοποιώ πάντα με 100% φυστίκια, χωρίς άλλα πρόσθετα. Μπορείτε όμως να αντικαταστήσετε με όποιο βούτυρο καρπών θέλετε ή και με ταχίνι.
- Κανέλα και αλάτι: Ο συνδυασμός τους με τη σοκολάτα είναι μα-γι-κός. Λίγοι κόκκοι αλάτι αρκούν για να ενισχύσουν τη γεύση, αλλά μπορείτε και να το παραλείψετε αν είναι απαραίτητο. Κανέλα προτιμώ Κεϋλάνης για το υπέροχο άρωμα αλλά και γεύση της.
- Κουβερτούρα: Συνήθως χρησιμοποιώ σοκολάτα με στέβια ή με ζάχαρη καρύδας.
- Για το γαρνίρισμα: Μπορείτε να γαρνίρετε με ό,τι ξηρό καρπό σας αρέσει, με φλοίδες σοκολάτας και ίσως με κάποιο φρέσκο φρούτο.

Tips:
- Την κουβερτούρα μπορούμε να τη λιώσουμε με δύο τρόπους: Είτε προσθέτοντας τη σε κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ και ζεσταίνοντας με προσοχή στο φούρνο μικροκυμάτων (ανοίγοντας ανά δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε) είτε σε μπεν μαρί.
- Με αυτή την αναλογία μπανάνας-σοκολάτας η υφή της για μένα είναι ιδανική, ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε σκληρή. Αν προσθέσετε περισσότερη μπανάνα (ή λιγότερη σοκολάτα) θα βγει πιο μαλακή/αραιή.
- Για να σχηματίσετε φλοίδες σοκολάτας θα χρειαστείτε ένα peeler (αποφλοιωτή).
- Tους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα μπορείτε να τους κόψετε στο multi ή να τους βάλετε σε ένα σακουλάκι και να το χτυπήσετε με ένα σκληρό αντικείμενο.
Πως διατηρούνται:
Αφού μοιράσουμε τη μους στα μπολάκια, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και μπορούμε να τα διατηρήσουμε για 3-4 μέρες.

Περισσότερες συνταγές με σοκολάτα:
Υλικά
- 200γρ κουβερτούρα
- 400γρ σάρκα ώριμων μπανανών
- 30γρ φυστικοβούτυρο
- ½ κ.γ κανέλα
- 1 τσιμπιά αλάτι (προαιρετικά)
- Ξηροί καρποί, κανέλα, τριμμένη κουβερτούρα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί) και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις μπανάνες, το φυστικοβούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή κρέμα.
- Αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια.
- Για το γαρνίρισμα ανακατεύουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς με λίγη κανέλα και γαρνίρουμε τις μους.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε και με φλοίδες σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
3 Σχόλια
Απλά θεϊκή. Πραγματικά δέν έχει να ζηλέψει τίποτα από του εμπορίου. Θρεπτική κ πεντανόστιμη. Μέχρι κ τα παιδιά μου την έφαγαν που είναι λίγο δύσκολα
ΚΆθε εβδομάδα σχεδόν την φτιαχνω!!! Φανταστική !!
Απίθανη!!!!!!