search

Μους σοκολάτας με μπανάνα

Θεϊκή, βελούδινη και λαχταριστή σοκολατένια μους με 4 μόνο υλικά. Συνδυασμένη με μπανάνα και φυστικοβούτυρο για να αποτελούν ένα θρεπτικό αλλά και ταυτόχρονα χορταστικό γλυκό.

4

8′

0′

Μήπως ψάχνετε κάποιο εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό, λαχταριστό και πεντανόστιμο γλυκάκι; Αν ναι είστε στο σωστό μέρος στη σωστή στιγμή! Γιατί σήμερα σας έχω συγκλονιστική μους σοκολάτας με μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Ο συνδυασμός των υλικών εκτός ότι είναι απίστευτος είναι ταυτόχρονα και χορταστικός. Επίσης η μους έχει απίστευτα βελούδινη υφή και είναι και vegan. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα γλυκό;

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Μπανάνες: Θα χρειαστούμε περίπου 4 μπανάνες. Τις ξεφλουδίζουμε και ζυγίζουμε 400γρ από αυτές. Είναι το βασικό υλικό της συνταγής οπότε και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο.
  • Φυστικοβούτυρο: Αν μέχρι τώρα δεν το ξέρατε, η μπανάνα ταιριάζει εξαιρετικά με το φυστικοβούτυρο. Χρησιμοποιώ πάντα με 100% φυστίκια, χωρίς άλλα πρόσθετα. Μπορείτε όμως να αντικαταστήσετε με όποιο βούτυρο καρπών θέλετε ή και με ταχίνι.
  • Κανέλα και αλάτι: Ο συνδυασμός τους με τη σοκολάτα είναι μα-γι-κός. Λίγοι κόκκοι αλάτι αρκούν για να ενισχύσουν τη γεύση, αλλά μπορείτε και να το παραλείψετε αν είναι απαραίτητο. Κανέλα προτιμώ Κεϋλάνης για το υπέροχο άρωμα αλλά και γεύση της.
  • Κουβερτούρα: Συνήθως χρησιμοποιώ σοκολάτα με στέβια ή με ζάχαρη καρύδας.
  • Για το γαρνίρισμα: Μπορείτε να γαρνίρετε με ό,τι ξηρό καρπό σας αρέσει, με φλοίδες σοκολάτας και ίσως με κάποιο φρέσκο φρούτο.

Tips:

  • Την κουβερτούρα μπορούμε να τη λιώσουμε με δύο τρόπους: Είτε προσθέτοντας τη σε κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ και ζεσταίνοντας με προσοχή στο φούρνο μικροκυμάτων (ανοίγοντας ανά δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε) είτε σε μπεν μαρί.
  • Με αυτή την αναλογία μπανάνας-σοκολάτας η υφή της για μένα είναι ιδανική, ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε σκληρή. Αν προσθέσετε περισσότερη μπανάνα (ή λιγότερη σοκολάτα) θα βγει πιο μαλακή/αραιή.
  • Για να σχηματίσετε φλοίδες σοκολάτας θα χρειαστείτε ένα peeler (αποφλοιωτή).
  • Tους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα μπορείτε να τους κόψετε στο multi ή να τους βάλετε σε ένα σακουλάκι και να το χτυπήσετε με ένα σκληρό αντικείμενο.

Πως διατηρούνται:

Αφού μοιράσουμε τη μους στα μπολάκια, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και μπορούμε να τα διατηρήσουμε για 3-4 μέρες.

Περισσότερες συνταγές με σοκολάτα:

Υλικά

  • 200γρ κουβερτούρα
  • 400γρ σάρκα ώριμων μπανανών
  • 30γρ φυστικοβούτυρο
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 1 τσιμπιά αλάτι (προαιρετικά)
  • Ξηροί καρποί, κανέλα, τριμμένη κουβερτούρα (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί) και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις μπανάνες, το φυστικοβούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή κρέμα.
  3. Αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  4. Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια.
  5. Για το γαρνίρισμα ανακατεύουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς με λίγη κανέλα και γαρνίρουμε τις μους.
  6. Προαιρετικά πασπαλίζουμε και με φλοίδες σοκολάτας.
  7. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

1 Σχόλιο

  1. Απλά θεϊκή. Πραγματικά δέν έχει να ζηλέψει τίποτα από του εμπορίου. Θρεπτική κ πεντανόστιμη. Μέχρι κ τα παιδιά μου την έφαγαν που είναι λίγο δύσκολα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *