search

Σπιτικές Bounty μπάρες

Ονειρικές, σοκολατένιες, σπιτικές μπάρες καρύδας με μόλις 6 υλικά. Είναι πεντανόστιμες, λαχταριστές, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη που μοιάζουν σαν αγοραστές Bounty…μόνο που θα τις έχετε φτιάξει εσείς.

12-13

25′

0′

Αν αγαπάτε και εσείς την καρύδα, αυτές τις μπάρες τις γνωρίζετε πολύ καλά. Σήμερα λοιπόν σας έχω συνταγή για πεντανόστιμες, λαχταριστές και σοκολατένιες μπάρες καρύδας. Χωρίς «ύποπτα» συστατικά, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, με μόνο 6 υλικά που ειλικρινά θα μοιάζουν σαν αγοραστές…αλλά θα τις έχετε φτιάξει εσείς.


Tips:

  • Το λάδι καρύδας μπορεί να αντικατασταθεί με ηλιέλαιο ή βούτυρο.
  • Αν χρειαστεί παραπάνω επικάλυψη, λιώνουμε επιπλέον 15-30γρ κουβερτούρα με 2-4γρ λάδι καρύδας.
  • Αν η επικάλυψη κουβερτούρας πήξει και η κάθε μπάρα παίρνει μεγάλη ποσότητα επικάλυψης, μπορούμε να τη ζεστάνουμε λίγο για να γίνει πιο ρευστή.

Υλικά

Για 12-13 μπάρες:

  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 200γρ καρύδα τριμμένη
  • 100γρ μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150γρ κουβερτούρα
  • 20γρ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή θα χρειαστεί να έχουμε βάλει στο ψυγείο την κρέμα καρύδας ανάποδα για τουλάχιστον 6 ώρες.


  1. Βγάζουμε την κρέμα καρύδας από το ψυγείο, την γυρίζουμε ίσια και την ανοίγουμε. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο το λευκό στερεό μέρος (το νερό έχει μείνει στον πάτο) και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. (Θα χρειαστούμε 250γρ του λευκού μέρους)
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το μέλι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε την τριμμένη καρύδα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας.
  4. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα 33×10,5 εκ. με μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πιέζοντας το.
  5. Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 45’ λεπτά.
  6. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε και κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι σε 12-13 μπάρες. Πιέζουμε ελαφρώς κάθε μπάρα να πάρει όμορφο και ομοιόμορφο σχήμα και αφήνουμε λίγο να πάρουν τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  8. Βουτάμε τις μπάρες με τη βοήθεια ενός πηρουνιού στην κουβερτούρα, τις τινάζουμε απαλά να φύγει η έξτρα κουβερτούρα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Μεταφεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
  10. Προαιρετικά: διακοσμούμε κάθε μπάρα με λίγη κουβερτούρα από την επικάλυψη με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίζοντας γραμμές.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *