search

Σοκολατένιο κέικ με αχλάδι και καρύδια

Απίθανο κέικ με αχλάδι, σοκολάτα, καρύδια και αρωματισμένο με κανέλα και βανίλια. Είναι φοβερά αφράτο, μαλακό και πραγματικά πολύ εύκολο και γρήγορο. Σερβίρουμε με γλάσο σοκολάτας και χοντροκομμένα καρύδια.

8-10

15′

40-45′

Tips:

  • Ο χρόνος ψησίματος είναι για τη συγκεκριμένη φόρμα. Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο μέγεθος, θα χρειαστεί και διαφορετικός χρόνος ψησίματος.
  • Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμο.
  • Το γλάσο σοκολάτας είναι πολύ λεπτόρρευστο. Με ένα κουταλάκι βάζουμε το γλάσο στο κέντρο και το αφήνουμε να τρέξει. Όταν παγώσει μένει σχετικά μαλακό, αν το θέλουμε πιο σκληρό προσθέτουμε λιγότερο λάδι καρύδας.

Υλικά

Για το κέικ:

  • 200γρ γάλα
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 120γρ ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 κοφτό κ.γ baking soda
  • 1 κ.γ κανέλα
  • ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 280γρ αλεύρι ντινκελ (ή γ.ο.χ)
  • 180γρ αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 50γρ καρύδια αλεσμένα
  • 60γρ κουβερτούρα τριμμένη (ή σε σταγόνες)

Για το γλάσο: (προαιρετικά)

  • 60γρ κουβερτούρα
  • 10γρ λάδι καρύδας

Για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

  • Καρύδια αλεσμένα
  • Κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Αφού δημιουργηθεί ένας χυλός προσθέτουμε τα αχλάδια, τα καρύδια, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  2. Λαδώνουμε μια φόρμα 29×10εκ, προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 40-45’ λεπτά.
  3. Για το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Αφού κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *