search

Σοκολατένια τούρτα με κάστανο

Απίθανη τούρτα με βάσεις από σιροπιασμένο κέικ από χουρμάδες και υπέροχη κρεμά με πουρέ κάστανο και σοκολάτα. Είναι αφράτη, ζουμερή, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και βούτυρο και ταυτόχρονα τόσο νόστιμη που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

6-8

45′

30′

Αν ψάχνετε γλυκό για τα εορταστικά τραπέζια, μόλις το βρήκατε! Ονειρική τούρτα με κάστανο και σοκολάτα. Αφράτη, λαχταριστή, ζουμερή και η γεύση της πραγματικά είναι θεϊκή.


Υλικά

Για τις βάσεις:

  • 200γρ χουρμάδες
  • 120γρ γάλα
  • 40γρ φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 70γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 κοφτό κ.γ baking soda
  • 1 κ.γ ξύδι

Για την κρέμα:

  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 200γρ πουρέ κάστανο
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 10γρ λάδι καρύδας
  • 50γρ μέλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 100γρ νερό
  • 20γρ ζάχαρη καρύδας
  • ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα καρύδας ανάποδα για τουλάχιστον 6 ώρες.

Για την τούρτα:

  1. Για τις βάσεις: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους χουρμάδες, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Σε ένα ποτηράκι βάζουμε την baking σόδα με το ξύδι και ανακατεύουμε. Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί.
  4. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι 20εκ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 30’ λεπτά.
  5. Αφού κρυώσει τελείως, κόβουμε στη μέση σχηματίζοντας δυο βάσεις.
  6. Για την κρέμα: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  7. Βγάζουμε την κρέμα καρύδας από το ψυγείο, την γυρίζουμε ίσια και την ανοίγουμε. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο το λευκό στερεό μέρος (το νερό έχει μείνει στον πάτο) και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  8. Προσθέτουμε ακόμα τον πουρέ κάστανο, το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να ομογενοποιηθεί.
  9. Αφού κρυώσει η κουβερτούρα τη βάζουμε στην κρέμα σιγά σιγά ενώ χτυπάμε με το μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για 15-20’ λεπτά.
  10. Για το σιρόπι: Σε ένα μπρίκι προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε για 2-3’ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καρύδας.

Για το στήσιμο:

  1. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μια βάση και με ένα κουταλάκι περιχύνουμε το μισό ζεστό σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
  2. Αφαιρούμε την κρέμα από το ψυγείο και απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού τη μισή σχεδόν (και λίγο παραπάνω) ποσότητα κρέμας.
  3. Καλύπτουμε με τη δεύτερη βάση, τη σιροπιάζουμε με τον ίδιο τρόπο με το υπόλοιπο σιρόπι και στη συνέχεια καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  4. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και ροζέτες από πουρέ κάστανο, κουβερτούρα και λίγο γάλα.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *