search

Vegan σοκολατένιες τάρτες

Πανεύκολες, λαχταριστές τάρτες του ΟΝΕΙΡΟΥ! Με βελούδινη σοκολατένια γέμιση και με βάση από χουρμάδες.

5

20′

8-10′

Είναι καταπληκτικές και χωρίς να ψήσουμε τη βάση. Δοκίμασα και τις 2 εκδοχές και πραγματικά δεν ήξερα ποια μου άρεσε περισσότερο. Εσείς τι θα διαλέξετε;

Tips:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό ή γάλα θέλουμε.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε απλούς χουρμάδες θα χρειαστεί να τους μουλιάσουμε για 10’ σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να τους στραγγίξουμε
  • Αν περισσέψει κρέμα, μπορούμε να τη βάλουμε σε μπολάκια.

Υλικά

Για την κρέμα:

  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 200γρ κουβερτούρα
  • ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για τις βάσεις:

  • 120γρ χουρμάδες βασιλικούς (απύρηνους)
  • 40γρ φυτικό γάλα
  • 1 κ.γ κακάο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 100γρ αλεσμένες νιφάδες βρώμης
  • 100γρ αλεσμένα κάσιους

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα: Προσθέτουμε σε ένα γυάλινο μπολ το γάλα καρύδας, τη βανίλια και την κουβερτούρα σε κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ανοίγοντας ανά διαστήματα για να ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε μια ομοιογενή και λεία κρέμα. (Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για να μη βράσει το μείγμα) Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Για τη ζύμη: Χτυπάμε στο μούλτι τους χουρμάδες, το γάλα, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πάστα.
  4. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  5. Τη χωρίζουμε σε 5 ίδια μπαλάκια. Με τη βοήθεια ενός πλαστή χειρός ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε διάμετρο περίπου 14 εκ.
  6. Μεταφέρουμε το ανοιγμένο φύλλο σε μια θήκη σιλικόνης για τάρτα 12εκ και καλύπτουμε ομοιόμορφα τον πάτο και τα τοιχώματα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις τάρτες.
  7. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 8-10’ λεπτά. (Είναι εξίσου υπέροχες και χωρίς ψήσιμο)
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  9. Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
  10. Σερβίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα ή μαρμελάδα φράουλα.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *