search

Ξυλάκια παγωτό γιαούρτι με φυστικοβούτυρο

Πεντανόστιμα, λαχταριστά και υγιεινά παγωτά ξυλάκι χωρίς ζάχαρη με καραμελένια επίγευση και βελούδινη υφή. Χωρίς μπανάνα, με πέντε μόλις υλικά και το σημαντικότερο χωρίς να κρυσταλλώνουν. Απόλαυση και θρέψη σε κάθε μπουκιά!

4

20′

0′

Τελευταίες μέρες του Αυγούστου και θα τον αποχαιρετίσουμε με τον πιο γλυκό τρόπο! Πως; Με παγωτό! Και τι παγωτό;! Δοκίμασα τη viral συνταγή για τα ξυλάκια με γιαούρτι και σήμερα σας παρουσιάζω με χαρά τη δική μου εκδοχή.

Θεϊκά παγωτά με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο λοιπόν, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, χωρίς κρέμα γάλακτος και χωρίς μπανάνα. Είναι συγκλονιστικά νόστιμα και το σημαντικότερο έχουν βελούδινη υφή και δεν κρυσταλλώνουν καθόλου. Σας εγγυώμαι ότι θα τα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι. Και να σας πω ένα μυστικό; Ίσως θα πρέπει να φτιάξετε κατευθείαν διπλή δόση!

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Χουρμάδες: Είναι το φυσικό γλυκαντικό που χρησιμοποίησα στη συνταγή. Προτιμώ συνήθως βασιλικούς χουρμάδες που είναι χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά. Φυσικά όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλούς χουρμάδες χωρίς γλυκόζη.
  • Γιαούρτι: Χρησιμοποίησα στραγγιστό 2%. Δεν το δοκίμασα με κάποιο άλλο αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να αντικατασταθεί με γιαούρτι της επιλογή σας ακόμα και φυτικό.
  • Φυστικοβούτυρο: Θέλουμε να είναι κρεμώδες για αυτό επιλέξτε ένα φυστικοβούτυρο που στα συστατικά του αναγράφει μόνο 100% φυστίκι. Μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε βούτυρο καρπού σας αρέσει, αρκεί να είναι με 100% ξηρό καρπό.
  • Αλάτι: Ενισχύει τρομερά τη γεύση των γλυκών, αλλά μπορεί και να παραληφθεί.
  • Κουβερτούρα: Συνήθως προτιμώ σοκολάτα με στέβια ή με ζάχαρη καρύδας. Αλλά φυσικά μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα με ζάχαρη ή με σοκολάτα της επιλογής σας.
  • Λάδι καρύδας: Απαραίτητο για να μην σκληρύνει πολύ η κουβερτούρα. Συνήθως επιλέγω βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης. Μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο στην ίδια ποσότητα.
  • Ξηροί καρποί: Προαιρετικά για τη διακόσμηση.

Tips:

  • Αν θέλετε να ετοιμάσετε περισσότερα παγωτά μπορείτε να διπλασιάσετε όλα τα υλικά της συνταγής. Επίσης θα μπορούσατε να τα φτιάξετε μικρότερα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες παγωτών, απλά θα χρειαστούνε περισσότερη ώρα να παγώσουν.
  • Επίσης θα μπορούσαν να γίνουν παγωτίνια, χρησιμοποιώντας μια θήκη σιλικόνης για παγάκια.
  • Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το βούτηγμα στη σοκολάτα και απλά να λιώσετε λίγη σοκολάτα και να κάνετε λίγες γραμμές από πάνω. Επίσης θα μπορούσατε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας μέσα στο παγωτό.

Πως διατηρούνται:

Τα παγωτά μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη περίπου 2-3 μήνες. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε ένα δοχείο που κλείνει με καπάκι και είναι κατάλληλο για κατάψυξη.

Περισσότερες συνταγές για παγωτά χωρίς ζάχαρη:

Υλικά

Για τα παγωτά:

  • 80γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 120γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 65γρ φυστικοβούτυρο
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 100γρ κουβερτούρα
  • 10-12γρ λάδι καρύδας
  • Ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εναλλακτικές παραπάνω στο “Τι υλικά θα χρειαστούμε”

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 10′.
  2. Αφού μαλακώσουν, τους στραγγίζουμε, τους πιέζουμε ελαφρώς να φύγει το έξτρα νερό και τους μεταφέρουμε στο μούλτι.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα παγωτά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.
  4. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί.
  5. Βάζουμε κουταλιές από την κρέμα σχηματίζοντας 4 κυκλικούς δίσκους.
  6. Πιέζουμε σε κάθε δίσκο ένα ξυλάκι για παγωτό και με το κουτάλι ισιώνουμε την κρέμα καλύπτοντας καλά το ξυλάκι.
  7. Μεταφέρουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσουν καλά.
  8. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  9. Αφαιρούμε τα παγωτά από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη σοκολάτα καλύπτοντας τα ομοιόμορφα.
  10. Τα βάζουμε στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί. γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένους ξηρούς καρπούς.
  11. Τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *