search

Snickers μπάρες παγωτό

Συγκλονιστικά νόστιμες μπάρες παγωτού χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη. Με στρώσεις από παγωτό βανίλια χωρίς γαλακτοκομικά, καραμέλα από χουρμάδες, φυστίκια και επικάλυψη σοκολάτας.

10

30′

0′

Παγωτό τέτοια εποχή; Ω ναι, παγωτό τέτοια εποχή! Δεν ξέρω για εσάς αλλά στο μυαλό μου το καλοκαίρι φτάνει προς το το τέλος του όταν μπει ο Οκτώβριος. Ζητήσατε -σχεδόν απαιτήσατε- και τόσοι πολλοί να έρθει φέτος η συνταγή και εγώ χατίρια δε χαλάω!

Αυτές οι παγωτένιες μπάρες ήταν το κέρασμα στη γιορτή μου και όποιος τις δοκίμασε ξετρελάθηκε! Η αγάπη μου για τη γεύση των Snickers είναι γνωστή και την έχω ήδη δανείσει σε μπάρες αλλά και σε overnight oats. Τι να σας πρωτοπώ για αυτά τα παγωτά; Ότι το παγωτό είναι βελούδινο, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, χωρίς μπανάνα και χωρίς γαλακτοκομικά; Η καραμέλα πεντανόστιμη και χωρίς γλυκαντικά; Ή μήπως ότι ο συνδυασμός με τη σοκολάτα είναι φο-βε-ρός; Τίποτα δε θα σας πω…δοκιμάστε τις να τα διαπιστώσετε όλα μόνοι σας!

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Kάσιους: Θα χρειαστούμε ωμά και ανάλατα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε το μούλιασμα για 2 τουλάχιστον ώρες, ενώ δε γίνεται να αντικαταστήσουμε με κάποιον άλλο ξηρό καρπό ή με βούτυρο κάσιους.
  • Kρέμα καρύδας: Χρησιμοποιούμε απαραίτητα κρέμα καρύδας σε κονσέρβα και όχι σε κάποια άλλη συσκευασία. Μπορείτε να επιλέξετε και κάποια βιολογική.
  • Μέλι: Μπορεί να αντικατασταθεί με 55γρ ζάχαρη καρύδας ή 55γρ καστανή ζάχαρη ή 55γρ σιρόπι σφενδάμου. Ενώ μπορούμε να αυξομειώσουμε την ποσότητα του γλυκαντικού ανάλογα με τα γούστα μας.
  • Bανίλια: Εκτός από 1 κ.γ εκχύλισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά 1 κάψουλα.
  • Aλάτι: Ενισχύει τη γεύση και ταιριάζει εξαιρετικά αλλά θα μπορούσε και να παραληφθεί.
  • Χουρμάδες: Προτιμώ τους βασιλικούς χουρμάδες που έχουν πιο καραμελένια επίγευση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλούς χουρμάδες. Δε θα πρότεινα να αντικατασταθούν με κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο.
  • Φυστικοβούτυρο: Επιλέγω πάντα κάποιο που στα συστατικά του έχει μόνο 100% φυστίκι. Μπορεί να αντικατασταθεί στην ίδια ποσότητα με όποιο βούτυρο καρπών θέλουμε.
  • Φυστίκια: Επέλεξα αλατισμένα φυστίκια γιατί ξετρελαίνομαι με τη γεύση της αλμυρής καραμέλας αλλά μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ανάλατα. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε με ό,τι ξηρό καρπό σας αρέσει.
  • Kουβερτούρα: Θα χρειαστούμε για την επικάλυψη. Μπορούμε να επιλέξουμε με στέβια ή με ζάχαρη καρύδας. Αλλά φυσικά μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα με ζάχαρη.
  • Λάδι καρύδας: Απαραίτητο για να μη γίνει η επικάλυψη σκληρή. Μπορεί να αντικατασταθεί στην ίδια ποσότητα με βούτυρο.

Tips:

  • Θα χρειαστούμε ένα δυνατό μπλέντερ, ιδανικά 1200W έτσι ώστε να έχουμε μια λεία και βελούδινη κρέμα παγωτού.
  • Την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας μπορούμε να τα λιώσουμε με δύο τρόπους: Είτε προσθέτοντας τα σε ένα γυάλινο μπολ και ζεσταίνοντας με προσοχή στο φούρνο μικροκυμάτων (ανοίγοντας ανά δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε) είτε σε μπεν μαρί.
  • Για να κόψουμε τις μπάρες θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μαχαίρι χωρίς δοντάκια.
  • Τις μπάρες μπορούμε να τις κόψουμε και σε μικρότερα κομμάτια αφού τις καλύψουμε με σοκολάτα και να έχουμε 20 παγωτίνια.

Πως διατηρούνται:

Αφού παγώσει η σοκολάτα, μεταφέρουμε τα παγωτά σε ένα σκεύος αποθήκευσης με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και διατηρούμε για 2 μήνες. (Αν και πιστέψτε με δεν πρόκειται να σας μείνουν για παραπάνω από κάποιες μέρες!)

Υλικά

Για το παγωτό:

  • 250γρ κάσιους ωμά και ανάλατα
  • Νερό ζεστό
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 55γρ μέλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Για την καραμέλα χουρμά:

  • 200γρ χουρμάδες απύρηνοι
  • Νερό ζεστό
  • 50γρ φυστικοβούτυρο
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-3 κ.σ νερό (προαιρετικά)

Για το στήσιμο & την επικάλυψη :

  • 280γρ κουβερτούρα
  • 35γρ λάδι καρύδας
  • 100γρ φυστίκια

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εναλλακτικές παραπάνω στο “Τι υλικά θα χρειαστούμε”

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή: Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε την κρέμα καρύδας ανάποδα στο ψυγείο. Επίσης θα χρειαστεί να βάλουμε τα κάσιους σε ένα μπολ, να τα καλύψουμε με ζεστό νερό και να τα μουλιάσουμε για τουλάχιστον 2 ώρες

  1. Για το παγωτό: Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι τα κάσιους και τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  2. Αφαιρούμε από το ψυγείο την κρέμα καρύδας, γυρίζουμε ίσια την κονσέρβα και την ανοίγουμε.
  3. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το άσπρο μέρος από την κρέμα καρύδας και μεταφέρουμε στο μπλέντερ. (το στέρεο άσπρο μέρος είναι περίπου 200γρ και συμπληρώνουμε 70γρ από τα υγρά της κονσέρβας)
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα παγωτά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και βελούδινη κρέμα.
  5. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μακρόστενη φόρμα 29×10εκ. και μεταφέρουμε την κρέμα σε αυτό.
  6. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η κρέμα. Θα χρειαστούν περίπου 3-4 ώρες.
  7. Για την καραμέλα: Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για περίπου 10′ λεπτά.
  8. Τους αφαιρούμε από το νερό, τους πιέζουμε ελαφρώς για να φύγει το πολύ νερό και τους μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ.
  9. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την καραμέλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Αν δεν παίρνουν μορφή πάστας προσθέτουμε 1-3 κ.σ από το νερό που τους μουλιάσαμε.
  10. Για το στήσιμο & την επικάλυψη: Αφού παγώσει το παγωτό, αφαιρούμε από την κατάψυξη και απλώνουμε ομοιόμορφα την καραμέλα χουρμά.
  11. Βάζουμε τα φυστίκια, τα πιέζουμε να κολλήσουν στην καραμέλα και μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η καραμέλα για να μπορέσουμε να την κόψουμε.
  12. Αφού παγώσει, αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη και κόβουμε με ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι σε 10 μπάρες. Τις μεταφέρουμε ξανά στην κατάψυξη όσο θα ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
  13. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  14. Βουτάμε μια μια τις μπάρες στην σοκολάτα και τις τινάζουμε ελαφρώς να φύγει η έξτρα σοκολάτα.
  15. Τις τοποθετούμε σε μια επιφάνεια που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

4 Σχόλια

  1. Μια ερώτηση, αναφέρετε στη συνταγή σας ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ και για το παγωτό και για την καραμέλα. Πόση ποσοτητα νερου εννοείτε;

    1. Δε χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα, για αυτό δεν την αναγράφω. Και στις 2 περιπτώσεις γεμίζετε τα μπολ με ζεστό νερό μέχρι να καλύψουν τα κάσιους και τους χουρμάδες.

  2. Ειναι η πρώτη συνταγή σου που έκανα και πέτυχε , αλλά κυρίως εκλεψε τις εντυπώσεις!!!!Ευχαριστούμε πολύ!!!
    (απορώ γιατι δεν σε είχα βρει αυτο το υπέροχο blog τόσο καιρό!! )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *