Tονοσαλάτα με γλυκόξινη σως
Λαχταριστή, πολύχρωμη και πανεύκολη σαλάτα με μακαρόνια, καπνιστό τόνο, λαχανικά και γλυκόξινη σως με μουστάρδα, μέλι και ξύδι μπαλσάμικο.
5-6
15′
15′
Υλικά
Για την τονοσαλάτα:
- 500γρ φαρφάλες ολικής άλεσης
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- Νερό
- 1 κύβο λαχανικών σπιτικό (προαιρετικά)
- 2 κονσέρβες τόνο καπνιστό
- 200γρ καλαμπόκι
Για τη σως:
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.σ μέλι
- 3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 4-5’ λεπτά με 3 κ.σ ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και νερό μέχρι σχεδόν να καλύψει τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον τόνο, τις πιπεριές με το κρεμμύδι και το καλαμπόκι.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σως, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Αφήστε ένα σχόλιο