Λαζάνια με κολοκύθα, σπανάκι και τυριά
23/12/2023
Ονειρικά Λαζάνια με στρώσεις από κολοκύθα, κρέμας τυριού με σπανάκι και τριμμένης μοτσαρέλας. Ένα φαγητό που εκτός από απίστευτα νόστιμο και λαχταριστό είναι εύκολο και γρήγορο.
9
25′
20-25′
Υλικά
Για τη στρώση κολοκύθας:
- 800γρ κολοκύθα βρασμένη
- 1 κούπα γάλα (250ml)
- ¼ κ.γ κανέλα
- ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ τζίντζερ
- 1 κ.γ αλάτι
- ¼ κ.γ πιπέρι
Για τη στρώση κρέμας τυριού:
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 200γρ σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
- 400γρ τυρί κρέμα
- 1 αυγό
- ½ κ.γ σκόνη σκόρδο
- ½ κ.γ αλάτι
Για το στήσιμο:
- 12 φύλλα λαζάνια
- 500γρ μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη στρώση κολοκύθας και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πουρέ.
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και το αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσει.
- 3) Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη στρώση τυριού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε ξανά.
- Σε ένα ταψάκι 35×25 εκ. απλώνουμε το 1/3 του πουρέ κολοκύθας, βάζουμε 6 φύλλα λαζάνια, την μισή ποσότητα κρέμας τυριού και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.
- Συνεχίζουμε με το 1/3 του πουρέ κολοκύθας, μοτσαρέλα, 6 φύλλα λαζάνια και το υπόλοιπο τυρί κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, βάζουμε τον υπόλοιπο πουρέ κολοκύθας και τελειώνουμε με μπόλικη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για 20-25’. (Αν δούμε ότι παίρνει πολύ χρώμα σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο)
Αφήστε ένα σχόλιο