search

Red velvet τούρτα

Ονειρική, πεντανόστιμη και λαχταριστή τούρτα. Με στρώσεις από αφράτο κέικ Red velvet και βελούδινης κρέμας από μασκαρπόνε και μαρμελάδα φράουλα.

8-10

25′

20′

Πριν μιλήσω για αυτή την υπέροχη Red velvet τούρτα, θέλω να πω δύο λόγια. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, που ήταν πραγματικά απαραίτητο, επιστρέφω στα νέα posts και συνταγές με αυτή την τούρτα που εκτός από ΟΝΕΙΡΟ έχει πλέον ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα. Είναι αφιερωμένη εξαιρετικά στον μπαμπά μου που λάτρευε ό,τι μα όοο,τι και αν έφτιαχνα και αυτή εδώ την τούρτα των γενεθλίων μου την είχε καταευχαριστηθεί. Δεν υπάρχει συνταγή μου, από το 2019 που έχω ξεκινήσει το food blogging, που να μην την είχε δοκιμάσει και αυτό είναι άλλο ένα πράγμα που θα μου λείπει για πάντα.

Επιστρέφω λοιπόν με μια ονειρική, αφράτη Red velvet τούρτα με κρέμα από μασκαρπόνε και μαρμελάδα φράουλα. Είναι πανεύκολη, γρήγορη και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Χωρίς βούτυρο, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη αλλά χωρίς καμία έκπτωση στη γεύση.

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Λάδι καρύδας: Συνήθως προτιμώ ψυχρής έκθλιψης. Μπορεί να αντικατασταθεί στην ίδια ποσότητα με σπορέλαιο.
  • Ξινόγαλα: Αν δεν έχουμε ξινόγαλα μπορούμε να φτιάξουμε ουσιαστικά μόνοι μας βάζοντας σε ένα ποτήρι 250γρ γάλα και 1 κ.σ χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10-15′ πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  • Ξύδι: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικό ή λευκό.
  • Βανίλια: Αντί για υγρή βανίλια μπορούμε να αντικαταστήσουμε με 2 κάψουλες.
  • Αυγά: Θα χρειαστούμε 2 μεσαία αυγά για την τούρτα.
  • Ζάχαρη καρύδας: Μπορεί να αντικατασταθεί στην ίδια ποσότητα με καστανή ζάχαρη.
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής: Απαραίτητο για να δώσει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα  του Red velvet. Φυσικά μπορεί να παραληφθεί και θα έχουμε ένα απλό κέικ κακάο.
  • Αλεύρι γ.ο.χ: Μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι ντίνκελ στην ίδια ποσότητα.
  • Κακάο: Χρειαζόμαστε ένα κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
  • Baking σόδα: Απαραίτητο και αναντικατάστατο. Προσοχή να μην αντικαταστήσετε με baking powder γιατί θα αλλάξει η υφή του κέικ.
  • Αλάτι: Μια τσιμπιά αρκεί για να ενισχύσει τις γεύσεις στα γλυκά μας.
  • Καφές: Μπορεί να είναι εσπρέσο ή στιγμιαίος και στις 2 περιπτώσεις τον θέλουμε ζεστό. Εναλλακτικά θα χρησιμοποιήσουμε ζεστό νερό.
  • Μασκαρπόνε: Το βασικό υλικό για την κρέμα μας που δίνει υπέροχη υφή. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα αλλά η κρέμα δε θα είναι τόσο “στεκάτη”.
  • Μαρμελάδα φράουλα: Θα χρειαστούμε μια μαρμελάδα, ιδανικά χωρίς ζάχαρη. Την ποσότητα μπορείτε να την αυξομειώσετε ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Μέλι: Είναι προαιρετικό και εξαρτάται από τη μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και το πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα.

Πως διατηρείται:

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε σε τουρτιέρα στο ψυγείο για 4 περίπου μέρες. Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια και να τα αποθηκεύσουμε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι.

Περισσότερες ονειρικές τούρτες:

Υλικά

Για τα παντεσπάνια:

  • 150γρ λάδι καρύδας
  • 250γρ ξινόγαλα
  • 1 κ.γ ξύδι
  • 2 κ.γ υγρή βανίλια
  • 2 αυγά
  • 200γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 280γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 γεμάτο κ.γ κακάο
  • 1 κοφτό κ.γ baking σόδα
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 30γρ ζεστό καφέ

Για την κρέμα:

  • 625γρ τυρί μασκαρπόνε

  • 180-200γρ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

  • 50γρ μέλι (προαιρετικά – αναλόγως πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα)

Για τις ροζέτες:

  • 125γρ μασκαρπόνε

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες και πιθανές αντικαταστάσεις παραπάνω στο “Τι υλικά θα χρειαστούμε”

Εκτέλεση

  1. Για τα παντεσπάνια: Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι καρύδας, το ξινόγαλα, το ξύδι, τη βανίλια, τα αυγά, τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

  2. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ομογενοποιούμε.

  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την baking σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι αν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  4. Προσθέτουμε τον ζεστό καφέ και ομογενοποιούμε.

  5. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τις κάτω επιφάνειες από τρία ταψάκια διαμέτρου 20εκ. και λαδώνουμε τα πλαϊνά τοιχώματα.

  6. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψάκια.

  7. Ψήνουμε αρχικά τα 2 παντεσπάνια σε μια σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170*C για 20’.

  8. Στη συνέχεια ψήνουμε και το τρίτο παντεσπάνι.

  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

  10. Για την κρέμα: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Αυξομειώνουμε την ποσότητα της μαρμελάδας ή/και του μελιού ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την τούρτα μας.

  11. Για το στήσιμο: Βάζουμε σε μια πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι και απλώνουμε μια στρώση κρέμα.

  12. Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και μια δεύτερη στρώση κρέμας.

  13. Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη κρέμα.

  14. Προαιρετικά: Βάζουμε σε ένα κορνέ το μασκαρπόνε και σχηματίζουμε ροζέτες.

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

3 Σχόλια

  1. Επειδή δεν έχω τρία ταψακια, θα μπορούσα να το κάνω σε ένα(φυσικά με περισσότερο ψήσιμο) και μετά να το κόψω σε 3 κομμάτια ή να τα βάλω για ψήσιμο ένα ένα ;

  2. Την είχα κάνει όταν μας δώσατε προσωρινά τη συνταγή έγινε πολύ τέλεια!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *