search

Τούρτα με κρέμα γιαούρτιου και ζελέ φράουλα

Δροσερή, ελαφριά και πεντανόστιμη τούρτα με βάση από παξιμάδια χαρουπιού, φραουλένια κρέμα γιαουρτιού, φρέσκα φρούτα και ζελέ φράουλα.

10-12

20′

0′

Το γλυκό των παιδικών μου χρόνων. Θυμάμαι τη μαμά να το φτιάχνει σε ένα μεγάλο τάπερ & το λέγαμε ΤΟ ζελέ. Δεν ήταν όποιο ζελέ ήταν ΤΟ ζελέ γιατί παρέα του είχε μπισκότα, κρέμα & φρούτα κομπόστα. Σου έχω λοιπόν συνταγή για ένα από τα πιο μαμαδίστικα, δροσερά & ελαφριά γλυκά του καλοκαιριού με 2-3 παραλλαγές που έχω αγαπήσει.

Tips:

  • Για τη βάση αντί για παξιμαδάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα της επιλογής μας, αφαιρώντας το μέλι και βάζοντας λίγη περισσότερη ποσότητα βούτυρο (ή λάδι καρύδας)
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι φρούτα μας αρέσουν και να αυξομειώσουμε φυσικά την ποσότητα τους.
  • Επιλέξτε όποια γεύση ζελέ σας αρέσει περισσότερο.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200γρ παξιμαδάκια χαρουπιού χωρίς αλάτι & ζάχαρη (χρησιμοποίησα με χαρουπόμελο)
  • 30-35γρ μέλι
  • 50-60γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 250ml ζεστό νερό
  • 400γρ γιαούρτι
  • 4-5 φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 βερύκοκο ψιλοκομμένο
  • 1 μπανάνα ψιλοκομμένη
  • 15 μύρτιλα

Για το τελείωμα:

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 250ml ζεστό νερό
  • 250ml κρύο νερό
  • 20 φράουλες κομμένες στη μέση
  • 30 μύρτιλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παξιμαδάκια μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μία φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι 25-26εκ, αδειάζουμε το μείγμα χαρουπιού και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια πιέζοντας το.
  3. Διαλύουμε στο ζεστό νερό το 1 φακελάκι ζελέ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  4. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα και περιχύνουμε το μείγμα στη φόρμα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
  6. Μετά από περίπου 30-40’ λεπτά η κρέμα γιαουρτιού έχει αρχίσει να πήζει. Αφαιρούμε από το ψυγείο και διακοσμούμε με τα φρούτα, πιέζοντας τα ελαφρώς μέσα στην κρέμα. Επιστρέφουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  7. Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε το ζελέ για το τελείωμα. Διαλύουμε στο ζεστό νερό το 1 φακελάκι ζελέ και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  8. Αφού περάσει η 1 ώρα και έχει πήξει καλά η κρέμα γιαουρτιού, αφαιρούμε το γλυκό μας από το ψυγείο και προσεκτικά ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό ζελέ πάνω από τα φρούτα.
  9. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τα τοιχώματα και αφαιρούμε το τσέρκι.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *