search

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Φανταστικά και πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο. Μαγειρεμένα σε λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Σερβίρουμε με πλιγούρι, ρύζι, κινόα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

16

20′

25′

Σήμερα είναι από τις μέρες που μοιράζομαι μια συνταγή μαζί σας και αναρωτιέμαι…πως μπορεί να χωρέσει τόση νοστιμιά σε λίγες λέξεις. Στην πραγματικότητα δύο λέξεις νομίζω θα μπορέσουν να την περιγράψουν σωστά και περιεκτικά: ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ!  Ή αλλιώς κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς!

Είναι πανεύκολη συνταγή, θα λερώσετε μόνο ένα τηγάνι και θα χρειαστείτε κάτι λιγότερο από 40′ για να την ετοιμάσετε και να την ψήσετε! Είμαι σίγουρη θα λατρέψετε και εσείς τον φοβερό συνδυασμό των γεύσεων της κόκκινης πιπεριάς, των μπαχαρικών και του κοτόπουλου.

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Kιμάς κοτόπουλο: Χρησιμοποίησα κιμά από στήθος κοτόπουλο. Μπορούμε να κάνουμε και ανάμειξη στήθος/μπούτι και το αποτέλεσμα θα είναι πιο αφράτο. Εναλλακτικά μπορεί να αντικατασταθεί με κιμά γαλοπούλα (ή ίσως και μοσχαρίσιο).
  • Aυγό: Θα χρειαστούμε ένα μέτριο. Βοηθάει στο να έχουν συνοχή τα κεφτεδάκια.
  • Φρυγανιά: Απορροφά την υγρασία και βοηθάει επίσης στη συνοχή τους. Μπορεί να αντικατασταθεί με αλεσμένες νιφάδες βρώμης με ενδεχομένη αυξομείωση της ποσότητας ώστε να πλάθονται.
  • Μυρωδικά & μπαχαρικά για τον κιμά: Για να δώσουμε έξτρα γεύση στον κιμά θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο, κάρυ, σκόρδο και ρίγανη.
  • Ελαιόλαδο: Θα χρειαστούμε μόνο 2 κ.σ για όλο το φαγητό. Επιλέγω πάντα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
  • Κρεμμύδι: Δύο μέτρια κρεμμύδια θα χρησιμοποιήσουμε, ένα για τον κιμά και ένα για τη σάλτσα.
  • Πιπεριά: Θα πρότεινα να επιλέξετε κόκκινη πιπεριά. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε με πορτοκαλί ή κίτρινη.
  • Γάλα καρύδας: Η συνταγή αυτή χρειάζεται οπωσδήποτε γάλα καρύδας σε κονσέρβα και όχι σε κάποια άλλη συσκευασία. Είναι αναντικατάστατη.
  • Σάλτσα σόγιας: Δίνει ιδιαίτερη και υπέροχη γεύση, μπορεί να παραληφθεί αλλά θα πρότεινα να μην το κάνετε. Προσοχή στο αλάτι που θα προσθέσετε γιατί η σόγια είναι ιδιαίτερα αλμυρή.
  • Έξτρα γεύση για τη σάλτσα: Θα χρειαστείτε τζίντζερ, σκόρδο, καστανή ζάχαρη (ή μέλι), ξύδι μπαλσάμικο. Αυξομειώστε ελεύθερα ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Νερό: Αν προτιμάτε τη σάλτσα πιο αραιή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό στο βράσιμο.
  • Αλάτι & πιπέρι: Τα προσθέτουμε ανάλογα με τη γεύση και τα γούστα μας.

Tips:

  • Αν κατά το πλάσιμο ο κιμάς κολλάει ελαφρώς στα γάντια (προτείνεται να φοράμε όταν χειριζόμαστε νωπά κρέατα ή πουλερικά) ή στα χέρια, βρέξτε τα με λίγο νερό και συνεχίστε το πλάσιμο.
  • Προσπαθήστε να μη βάλετε πολύ περισσότερη φρυγανιά από όση προτείνω γιατί θα βγουν σκληρά τα κεφτεδάκια. Αν ο κιμάς κολλάει αρκετά, βάλτε τον για 20-30′ στο ψυγείο πριν τα πλάσετε.
  • Για να γίνει βελούδινη η σάλτσα, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε ένα δυνατό μπλέντερ (το δικό μου είναι 1200W). Με ένα απλό μούλτι σίγουρα θα αφήσει κάποια κομματάκια από την πιπεριά και το κρεμμύδι. Εναλλακτικά θα μπορούσε να πολτοποιηθεί και με ένα ραβδομπλέντερ.
  • Για τη συνταγή θα χρειαστούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα κατά το μαγείρεμα στο τηγάνι γιατί καταστρέφεται η αντικολλητική του δράση.

Πως διατηρούνται:

  • Στο ψυγείο: Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε δοχείο αποθήκευσης με καπάκι για 3-4 μέρες.
  • Στην κατάψυξη: Αφού κρυώσουν τελείως τα μεταφέρουμε σε ένα δοχείο αποθήκευσης κατάλληλο για κατάψυξη. Διατηρούνται για περίπου 2 μήνες. Όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε τα ξεπαγώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε τα βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσουν.

Περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο:

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 450γρ κιμά κοτόπουλο
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 2-3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.γ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ κάρυ
  • ¼ κ.γ σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • ½ κ.γ τζίντζερ σκόνη
  • ¼ κ.γ σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
  3. Σχηματίζουμε 16 κεφτεδάκια.
  4. Προσθέτουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.σ ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και ψήνουμε για 5-6′ γυρίζοντας τα για να πάρουν χρώμα.
  6. Μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
  7. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι και την πιπεριά.
  8. Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τα κεφτεδάκια, χωρίς να το πλύνουμε, προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  9. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 8-9′ λεπτά.
  10. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  11. Προσθέτουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το νερό και τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή σάλτσα.
  12. Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε τη σάλτσα και το νερό.
  13. Μόλις πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε για 25′ λεπτά.
  14. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με πλιγούρι, κινόα, ρύζι ή πατάτες και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *