Το πιο μαμαδίστικο και πιο αγαπημένο (από πολλούς) φαγητό με λιιιγα περισσότερα λαχανικά που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Πεντανόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά γιουβαρλάκια φρικασέ.
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια:
- 250γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- ½ κούπα ρύζι γλασέ
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (τριμμένο στον τρίφτη)
- 2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- Ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι (για το πανάρισμα)
Για τη σάλτσα:
- 3 κούπες νερό
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κιλό μαρούλι, κομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός το αλεύρι), τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3’ λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαραθεί.
- Βάζουμε το νερό, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Παράλληλα πανάρουμε στο αλεύρι τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-40’ λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε πολύ αργά στο μπολ, 1-1 ½ κουτάλα της σούπας από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας συνέχεια.
- Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήστε ένα σχόλιο