search

Γιουβαρλάκια φρικασέ

3-4

30′

30-40′

Το πιο μαμαδίστικο και πιο αγαπημένο (από πολλούς) φαγητό με λιιιγα περισσότερα λαχανικά που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Πεντανόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά γιουβαρλάκια φρικασέ.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 250γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι (για το πανάρισμα)

Για τη σάλτσα:

  • 3 κούπες νερό
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κιλό μαρούλι, κομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για τα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός το αλεύρι), τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3’ λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Βάζουμε το νερό, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Παράλληλα πανάρουμε στο αλεύρι τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-40’ λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό,  τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε πολύ αργά στο μπολ, 1-1 ½  κουτάλα της σούπας από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας συνέχεια.
  7. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *