Αγαπάς τις πίτες όπως εγώ; Σου έχω μια ιδέα για πολύ γρήγορη και υγιεινή σπανακόπιτα. Θα σου πάρει μόνο 10’ λεπτά για να την ετοιμάσεις και να την απολαύσεις. Ιδανική για πρωινό, ή μεσημεριανό/βραδινό αν τη συνδυάσεις και με μια σαλάτα.
Υλικά
- 100γρ σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- ½ μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 30γρ φέτα (ή ανθότυρο)
- 1 τορτίγια
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο και σοτάρουμε για 2-3´λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. (Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο νερό)
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε το σπανάκι στην τορτίγια και θρυμματίζουμε τη φέτα.
- Διπλώνουμε και ψήνουμε στη τοστιέρα ή στον φούρνο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο