Ταρτάκια πορτοκαλιού
Ονειρικά ατομικά ταρτάκια πορτοκαλιού χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι. Με μαλακή βάση από ξηρούς καρπούς και βρώμη γεμισμένη με βελούδινη, δροσερή και γλυκόξινη κρέμα με πορτοκάλι και γιαούρτι.
12
30′
18-20′
Πεντανόστιμα, λαχταριστά ταρτάκια με υπέροχη βελούδινη, δροσερή και γλυκόξινη κρέμα πορτοκαλιού. Χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι γίνεται;! Φυσικά!
Υλικά
Για τις βάσεις:
- 140γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς (χρησιμοποίησα φουντούκια)
- 85γρ βρώμη αλεσμένη
- 35γρ μέλι
- 110γρ φυστικοβούτυρο
- 35γρ νερό
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
- 120γρ χυμό πορτοκάλι
- 280γρ γιαούρτι
- 60γρ μέλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού (περίπου 1 κ.γ)
- ½ κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας (προαιρετικά)
- 15γρ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 12 θήκες σιλικόνης για muffins και απλώνουμε τόσο στο κάτω μέρος αλλά τόσο και στα τοιχώματα των θηκών σχηματίζοντας ταρτάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 5′ λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Για την κρέμα πορτοκαλιού: προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κούταλας γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 18-20′ λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο