search

Σοκολατένια αυγά με γέμιση τιραμισού

Καταπληκτικά σοκολατένια γεμιστά αυγά με γεύση δανεισμένη από το υπέροχο τιραμισού. Κάθε μπουκιά αποτελείται από σοκολάτα, κρέμα μασκαρπόνε με μέλι, μπισκότο βουτηγμένο σε καφέ και χαρουπόσκονη.

6

25′

0′

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη παραδοσιακά βάφουμε τα αυγά που θα τσουγκρίσουμε την Ανάσταση. Τι θα λέγατε φέτος εκτός από αυτά να ετοιμάσουμε και υπερφανταστικά σοκολατένια γεμιστά αυγά; Η προετοιμασία τους είναι πανεύκολη, θέλει βέβαια λίγη υπομονή και αναμονή μέχρι να παγώσουν αλλά σας εγγυώμαι ότι αξίζει κάθε λεπτό.

Είναι σοκολατένια με μια γέμιση…έκπληξη που όποιος τη δοκίμασε ενθουσιάστηκε! Με γεύση δανεισμένη από το υπέροχο τιραμισού με στρώσεις από κρέμα μασκαρπόνε με μέλι, μπισκότα βουτηγμένα σε καφέ και χαρουπόσκονη ή κακάο. Στο άρθρο που συνοδεύει τη συνταγή θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την παρασκευή τους αλλά και πως μπορείτε να τα ετοιμάσετε για παιδιά.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από εμένα! Να περάσετε υπέροχα!

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Σοκολάτα: Για τις θήκες σιλικόνης μου χρειάστηκα περίπου 230γρ και χρησιμοποίησα κουβερτούρα. Μπορείτε όμως να επιλέξετε ό,τι σοκολάτα σας αρέσει. Π.χ. Λευκή, γάλακτος με ζάχαρη καρύδας ή μαύρη.
  • Μασκαρπόνε: Τιραμισού χωρίς μασκαρπόνε γίνεται; Δε γίνεται! 200γρ από αυτό το εκπληκτικά κρεμώδες τυρί χρειάστηκα για τη γέμιση. Ίσως θα μπορούσε να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα αλλά επειδή έχει περισσότερη υγρασία να σημειώσω ότι δε θα βγει αρκετά πηχτή η κρέμα μας.
  • Μέλι: Για μένα 60γρ ήταν αρκετά για τη γέμιση αλλά μπορείτε να αυξομειώστε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας. Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε υγρή στέβια αλλά θα χρειαστείτε ενδεχομένως λίγο παραπάνω τυρί.
  • Βανίλια: Χρησιμοποίησα υγρή βανίλια, μην αντικαταστήσετε με βανίλια σε κάψουλα γιατί πικρίζει.
  • Καφές: Θα χρειαστούμε τόσο στην κρέμα όσο και για το βούτηγμα των μπισκότων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο. Σιγουρευτείτε μόνο ότι δεν είναι καυτός αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χαρουπόσκονη: Παραδοσιακά στο τιραμισού χρησιμοποιείται κακάο αλλά προτίμησα τη χαρουπόσκονη γιατί δεν πικρίζει τόσο. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ό,τι θέλετε.
  • Μπισκότα: Χρησιμοποίησα digestive χωρίς ζάχαρη, αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι προτιμάτε.

Tips:

  • Αν έχετε πλύνει νωρίτερα τη φόρμα σιλικόνης σιγουρευτείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως πριν τη χρησιμοποιήσετε. Αν είναι ακόμα βρεγμένη δε θα ξεκολλήσουν εύκολα τα σοκολατένια αυγά από τις φόρμες.
  • Αν οι θήκες σας δεν είναι σιλικόνης αλείψτε με λίγο λάδι καρύδας ή λιωμένο βούτυρο πριν απλώσετε τη σοκολάτα για να ξεκολλήσουν εύκολα στο ξεφορμάρισμα.
  • Σιγουρευτείτε ότι έχετε βάλει μια καλή δόση σοκολάτας στις θήκες και όχι ένα λεπτό στρώμα.
  • Μη δοκιμάσατε να ξεφορμάρετε αμέσως μόλις παγώσει η σοκολάτα γιατί θα σας διαλυθούν. Ιδανικά αφήστε να παγώσουν ένα βράδυ ή διαφορετικά για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Αν δεν έχετε θήκες για σοκολατένια αυγά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης για muffins.
  • Αν οι θήκες σας είναι μικρότερες και περισσέψει κρέμα, μπορείτε να φτιάξετε σε μπολάκια ή ποτήρια ατομικά τιραμισού βάζοντας τα υλικά σε στρώσεις.
  • Αν θέλετε να φτιάξετε τα σοκολατένια αυγά για παιδιά αντί για καφέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρόφημα κακάο.
  • Την κουβερτούρα μπορούμε να τη λιώσουμε με δύο τρόπους: Είτε προσθέτοντας τη σε κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ και ζεσταίνοντας με προσοχή στο φούρνο μικροκυμάτων (ανοίγοντας ανά δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε) είτε σε μπεν μαρί.
  • Αν η κουβερτούρα σφίξει όσο περιμένουμε μπορούμε να την ξαναζεστάνουμε λίγο για αραιώσει ξανά
  • Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης εδώ.

Πως διατηρούνται:

Αφού τα ξεφορμάρετε, τα μεταφέρετε σε ένα δοχείο αποθήκευσης με καπάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 μέρες. Προαιρετικά μπορείτε να τα βγάλετε 5-10′ πριν τα καταναλώσετε για να μαλακώσει λίγο η σοκολάτα.

Περισσότερες Πασχαλινές συνταγές:

Υλικά

  • 230γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200γρ μασκαρπόνε
  • 60γρ μέλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 50γρ καφές ρόφημα
  • 1 κ.γ χαρουπόσκονη
  • 6 μπισκότα τύπου digestive

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εναλλακτικές παραπάνω στο “Τι υλικά θα χρειαστούμε”

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (με προσοχή).
  3. Με ένα πινέλο (ή ένα κουταλάκι) αλείφουμε λιωμένη σοκολάτα στις θήκες σιλικόνης αυγών (διαμέτρων: 8,5 x 6 εκ.) προσέχοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια τους με μια καλή στρώση σοκολάτας.
  4. Μεταφέρουμε τη φόρμα σιλικόνης στην κατάψυξη για 5-10′ να παγώσουν.
  5. Όσο περιμένουμε ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, το μέλι, τη βανίλια και 1-2 κ.γ καφέ ρόφημα.
  6. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και αν υπάρχουν κενά στη στρώση σοκολάτας που απλώσαμε τα καλύπτουμε με λίγη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε τα αυγά με τη χαρουπόσκονη.
  8. Προσθέτουμε σε κάθε αυγό 2 κ.γ κρέμα και απλώνουμε.
  9. Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα.
  10. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σε μια λεπτή στρώση πάνω από τα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  11. Κλείνουμε τα αυγά απλώνοντας μια στρώση σοκολάτας.
  12. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τα ξεφορμάρουμε.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *