search

Ατομικά κεκάκια με άρωμα τσουρέκι

Απίστευτα μαλακά, αφράτα και πεντανόστιμα ατομικά κεκάκια με χυμό πορτοκάλι, ελαιόλαδο και υπέροχο άρωμα τσουρέκι. Είναι γρήγορα, πανεύκολα και δε χρειάζονται ούτε καν μίξερ.

12

10′

20′

Τσουρέκια=Πάσχα! Όλοι το ξέρουν αυτό! Αυτή η μαγική τους μυρωδιά και γεύση που οι περισσότεροι λατρεύουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτές τις εορταστικές μέρες. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να τα φτιάξουμε εμείς αλλά δεν έχουμε μίξερ, τον χρόνο, τη διάθεση ή την υπομονή για να περιμένουμε να φουσκώσουν και να ξαναφουσκώσουν;

Θα σας πω ευθύς αμέσως: Φτιάχνουμε αρωματικά mini cakes με γεύση τσουρέκι που θα χρειαστούμε το πολύ 10’ λεπτά να τα προετοιμάσουμε, ενώ δε χρειάζονται καν μίξερ. Είναι αφράτα, αρωματικά και τόσο λαχταριστά. Μην πολυλογώ άλλο όμως, με δύο λέξεις: ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ!   


Tips:

  • Αν δε χρησιμοποιήσουμε θήκες σιλικόνης, καλό θα ήταν να λαδώσουμε ελαφρώς το σκεύος που θα τα ψήσουμε.
  • Για να ελέγξουμε αν τα κεκάκια μας είναι έτοιμα, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα περίπου στο κέντρο, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμα.

Υλικά

Για 12 mini cakes:

  • 140γρ χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • 1 κ.γ baking σόδα
  • 80γρ ελαιόλαδο
  • 120γρ ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ μαχλέπι
  • 1 κ.γ κακουλέ
  • ½ κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γ ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • ½ κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ baking powder
  • 240γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)

Για το γλάσο (προαιρετικά):

  • 60γρ ζάχαρη άχνη στέβιας (η ζάχαρη άχνη)
  • 5-6 κ.γ χυμό πορτοκάλι
  • Αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε τη σόδα (θα αφρίσει αμέσως) ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  3. Τέλος προσθέτουμε, όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 12 θήκες σιλικόνης για mini cakes (ή για muffins).
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για περίπου 20’ λεπτά.
  6. (Προαιρετικά) Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό. Αφού κρυώσουν τα κεκάκια μας γαρνίρουμε με αυτό και με αμύγδαλο φιλέ.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

1 Σχόλιο

  1. Καταπληκτικά κεκακια! Έβαλα 90 γρ χαρουπαλευρο και το υπόλοιπο α.γ.χ και βγήκαν απίθανα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *