search

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και σάλτσα ντομάτας

Το απόλυτο Ελληνικό και καλοκαιρινό φαγητό! Φανταστικά ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και ψημένα σε σάλτσα ντομάτας. Συνδυασμός: του ονείρου!

4

45′

25-30′

Μελιτζάνα, φέτα & σάλτσα ντομάτας…ο απόλυτος Ελληνικός συνδυασμός! Αλλιώς με μια λέξη ΕΠΟΣ! Νομίζεις τυχαία ήταν το Νο1 πιάτο στις προτιμήσεις των τουριστών στην οικογενειακή μας ταβέρνα;! Μιλάμε για έρωτα, όχι αστεία & δεν τους αδικώ μιας & είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα.

Υλικά

  • 6 μέτριες μελιτζάνες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 250γρ φέτα, κομμένη σε λωρίδες

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • Νερό (περίπου 1 ½-2 κούπες)
  • Καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες περίπου 0,5 εκ. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 15’ λεπτά.
  2. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό, τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τις αραδιάζουμε σε ταψιά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. (Χωρίς οι φέτες να καλύπτουν η μια την άλλη)
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις δυο πλευρές και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 30’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. (Ανάλογα με το φούρνο μπορεί να είναι έτοιμες σε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο)
  5. Για τη σάλτσα: Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και τα κόβουμε στο μούλτι. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3’ λεπτά.
  6. Κόβουμε το κονκασέ στο μούλτι και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 15-20’ λεπτά.
  7. Για το στήσιμο: Βάζουμε ένα κομμάτι φέτας σε κάθε φέτα μελιτζάνας και ρολάρουμε. (Μπορεί να χρειαστούν και 2 φέτες μελιτζάνας αν είναι μικρές για να φτιάξουμε ένα ρολάκι.)
  8. Βάζουμε λίγη σάλτσα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ (χρησιμοποίησα οβάλ διαμέτρων 23×18εκ) και τοποθετούμε τα ρολάκια μας το ένα δίπλα στο άλλο κάθετα και όχι οριζόντια. (Με τη φέτα προς τα πάνω.)
  9. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα (μπορεί να μας περισσέψει λίγο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 25-30’ λεπτά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *