Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και σάλτσα ντομάτας
Το απόλυτο Ελληνικό και καλοκαιρινό φαγητό! Φανταστικά ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και ψημένα σε σάλτσα ντομάτας. Συνδυασμός: του ονείρου!
4
45′
25-30′
Μελιτζάνα, φέτα & σάλτσα ντομάτας…ο απόλυτος Ελληνικός συνδυασμός! Αλλιώς με μια λέξη ΕΠΟΣ! Νομίζεις τυχαία ήταν το Νο1 πιάτο στις προτιμήσεις των τουριστών στην οικογενειακή μας ταβέρνα;! Μιλάμε για έρωτα, όχι αστεία & δεν τους αδικώ μιας & είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα.
Υλικά
- 6 μέτριες μελιτζάνες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 250γρ φέτα, κομμένη σε λωρίδες
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
- Νερό (περίπου 1 ½-2 κούπες)
- Καστανή ζάχαρη
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες περίπου 0,5 εκ. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 15’ λεπτά.
- Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό, τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τις αραδιάζουμε σε ταψιά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. (Χωρίς οι φέτες να καλύπτουν η μια την άλλη)
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις δυο πλευρές και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 30’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. (Ανάλογα με το φούρνο μπορεί να είναι έτοιμες σε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο)
- Για τη σάλτσα: Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και τα κόβουμε στο μούλτι. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3’ λεπτά.
- Κόβουμε το κονκασέ στο μούλτι και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 15-20’ λεπτά.
- Για το στήσιμο: Βάζουμε ένα κομμάτι φέτας σε κάθε φέτα μελιτζάνας και ρολάρουμε. (Μπορεί να χρειαστούν και 2 φέτες μελιτζάνας αν είναι μικρές για να φτιάξουμε ένα ρολάκι.)
- Βάζουμε λίγη σάλτσα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ (χρησιμοποίησα οβάλ διαμέτρων 23×18εκ) και τοποθετούμε τα ρολάκια μας το ένα δίπλα στο άλλο κάθετα και όχι οριζόντια. (Με τη φέτα προς τα πάνω.)
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα (μπορεί να μας περισσέψει λίγο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 25-30’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο