search

Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι, τρίχρωμη κινόα και dressing λεμονιού

Πεντανόστιμη, λαχταριστή και χορταστική σαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια, ψητό χαλούμι, τρίχρωμη κινόα, ντομάτα, αγγουράκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο. Με ένα ονειρικό γλυκόξινο dressing λεμονιού με μουστάρδα. Ιδανική για τραπέζι αλλά και για ένα ελαφρύ γεύμα.

4

15′

2-3′

Σήμερα σας έχω σαλάτα του ΟΝΕΙΡΟΥ με ψητό χαλούμι, τρίχρωμη κινόα και dressing λεμονιού. Πεντανόστιμη, θρεπτική και χορταστική! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια σαλάτα; Μήπως να είναι εύκολη και γρήγορη; Για αυτό φροντίζει ο αγαπημένος Φρεσκούλης με τις φρεσκοκομμένες και φρεσκοπλυμένες σαλάτες του. Στη δική μου σαλάτα χρησιμοποίησα τα Τρυφερά μαρουλάκια που περιέχουν Μαρούλι Ρομάνο, Σαλάτα Γαλλική και Indivia. Προσθέτοντας λίγα ακόμα υλικά έχουμε μια εντυπωσιακή αλλά και λαχταριστή σαλάτα.

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • Σαλάτα: Για τη βάση τη σαλάτας χρησιμοποίησα μια συσκευασία σαλάτα τρυφερά μαρουλάκια Φρεσκούλης που είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Περιέχει Μαρούλι Ρομάνο, Σαλάτα Γαλλική και Indivia που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.
  • Κινόα: για τα 60γρ βρασμένη τρίχρωμη κινόα θα χρειαστεί να βράσετε γύρω στα 30γρ. Πριν τη βράσετε όμως είναι πολύ σημαντικό να την ξεπλύνετε καλά σε ένα σουρωτήρι. Η κινόα έχει μια φυσική επίστρωση που ονομάζεται σαπωνίνη η οποία έχει πικρή γεύση που όμως φεύγει με ένα καλό ξέπλυμα. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε με πλιγούρι ή ρύζι.
  • Λαχανικά: Εμπλούτισα επιπλέον τη σαλάτα με ντομάτα,  αγγουράκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο και ταίριαξαν όλα μεταξύ τους εξαιρετικά.
  • Χαλούμι: Χρειάστηκα περίπου 120γρ χαλούμι που το έκοψα σε 6 φέτες.
  • Dressing: γλυκόξινο και ελαφρώς κρεμώδες συμπληρώνει φανταστικά τη σαλάτα. Ελαιόλαδο, Χυμό και ξύσμα λεμόνι, μουστάρδα, μέλι, και φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα των υλικών σύμφωνα με τα γούστα σας.

Tips:

  • Τις ποσότητες της σαλάτας αλλά και του dressing τις προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας, τις ανάγκες μας και τα άτομα που θα σερβίρει.
  • Μπορείτε να την μετατρέψετε εύκολα σε vegan, αντικαθιστώντας το χαλούμι με κάποιο φυτικό τυρί ή τόφου και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.
  • Η σαλάτα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα. Μην ξεχνάτε ότι για να μπορεί μια σαλάτα να γίνει ολοκληρωμένο γεύμα και να μας χορτάσει πρέπει να περιέχει: λαχανικά/φρούτα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά.

Πως θα την προετοιμάσετε νωρίτερα:

Αν θέλετε να τη σερβίρετε σε ένα τραπέζι και δε θέλετε να τα αφήσετε όλα τελευταία στιγμή μπορείτε να την προετοιμάσετε νωρίτερα. Πως;

  • Να βράσετε την κινόα.
  • Να πλύνετε και να κόψετε τα λαχανικά.
  • Να κόψετε το χαλούμι σε φέτες και να το επιστρέψετε στο ψυγείο.
  • Να ετοιμάστε το dressing και να βάλετε το βαζάκι στο ψυγείο.
  • Να στήσετε τη σαλάτα στην πιατέλα βάζοντας τα πάντα εκτός από το χαλούμι και το dressing. Τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τη μεταφέρετε στο ψυγείο.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ψήνετε τις φέτες χαλούμι, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις προσθέτετε στη σαλάτα. Τέλος περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.

Περισσότερες:

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 1 συσκευασία σαλάτα Τρυφερά μαρουλάκια Φρεσκούλης
  • 60γρ τρίχρωμη κινόα βρασμένη
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 1 αγγουράκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ άνηθος
  • 6 φέτες χαλούμι

Για το dressing:

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 ½ κ.γ μέλι
  • 1 κ.γ ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Βάζουμε τις φέτες χαλούμι και ψήνουμε και τις δύο πλευρές τους μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  3. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και κόβουμε το αγγουράκι σε μισές φέτες.
  4. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  5. Σε μια μεγάλη πιατέλα αδειάζουμε τη σαλάτα Τρυφερά μαρουλάκια και προσθέτουμε την τρίχρωμη κινόα.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αγγουράκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις ψητές φέτες χαλούμι.
  7. Σε ένα μικρό βαζάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το dressing και το ανακινούμε δυνατά να ομογενοποιηθεί.
  8. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *