search

Τραγανή σαλάτα με λάχανο, καρότο και κρεμώδες dressing μαϊντανού

Ονειρική τραγανή σαλάτα με λάχανο άσπρο-κόκκινο, καρότο, πιπεριά, μήλο, αγγούρι και κρεμμύδι. Με ένα απίστευτα κρεμώδες και λαχταριστό dressing μαϊντανού χωρίς γαλακτοκομικά. Μια σαλάτα γεμάτη γεύση αλλά και θρέψη, ιδανική για συνοδευτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα.

3-4

12′

0′

Αυτή η σαλάτα θα μπορούσε να περιγραφεί με μια λέξη μόνο: αριστούργημα! Την έχω φτιάξει σε τραπέζια, την έχω πάει σε μπουφέ-πάρτι και όποιος την έχει δοκιμάσει πραγματικά έχει ξετρελαθεί. Νομίζω ήρθε η ώρα να τη μοιραστώ και μαζί σας!

Είναι πεντανόστιμη και υπερθρεπτική αλλά ταυτόχρονα πανεύκολη και γρήγορη χάρη στον Φρεσκούλη και την πλυμένη και φρεσκοκομμένη Πολίτικη σαλάτα με λάχανο άσπρο, λάχανο κόκκινο, καρότο, κόκκινη πιπεριά και σέλινο. Προσθέτοντας μόλις 3 υλικά και ένα λαχταριστό dressing μαϊντανού έχετε έτοιμη μια υπερσαλάτα. Και να σας πω ένα μυστικό; Όσο μένει γίνεται ακόμα καλύτερη! Στο άρθρο που συνοδεύει τη συνταγή θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και tips για αυτό μην παραλείψετε να το διαβάσετε.

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

Για τη σαλάτα:

  • Σαλάτα: Για τη βάση της σαλάτας χρησιμοποίησα την Πολίτικη του Φρεσκούλη που είναι έτοιμη πλυμένη και φρεσκοκομμένη και έτσι μου γλίτωσε εκτός από κόπο και χρόνο. Για τη συνταγή χρειάστηκα 2 συσκευασίες των 250γρ. Η Πολίτικη περιέχει λάχανο άσπρο, λάχανο κόκκινο, καρότο, κόκκινη πιπεριά και σέλινο που είναι πλούσια σε βιταμίνες C και K.
  • Mήλο: Χρησιμοποίησα ένα μέτριο κόκκινο μήλο. Μπορείτε αν θέλετε να μην το ξεφλουδίσετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα να είναι βιολογικό. Όπως και όλα τα φρούτα και λαχανικά που θέλουμε να τα καταναλώσουμε με τη φλούδα.
  • Aγγουράκι: Μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό αγγουράκι ή ένα μισό μεγάλο.
  • Κρεμμύδι: Για την ποσότητα της σαλάτας ένα μικρό ξερό κρεμμύδι θεωρώ ότι είναι αρκετό.

Για το dressing:

  • Κάσιους: Για τη βάση του dressing θα χρειαστείτε 80γρ κάσιους ωμά και ανάλατα τα οποία πρέπει να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 10-15′. Μπορείτε φυσικά να τα βάλετε στο νερό ακόμα και από το προηγούμενο βράδυ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ωμά.
  • Μαϊντανός: Για το dressing χρειάστηκα περίπου ¼ ματσάκι μαϊντανού. Τον καθαρίζουμε, τον πλένουμε, κόβουμε τα κοτσάνια του και ζυγίζουμε 20γρ. Εναλλακτικά αν και δεν το έχω δοκιμάσει θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε με κόλιανδρο ή ίσως και με σπανάκι.
  • Ελαιόλαδο: Επιλέγω πάντα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και για το dressing χρησιμοποίησα 30γρ, περίπου 3 κ.σ.
  • Νερό: 85γρ θα χρειαστούν για να αποκτήσει αυτή την κρεμώδη υφή.
  • Λεμόνι & Μηλόξυδο: 3 κ.σ χυμό και 1 κ.σ έβαλα αντίστοιχα. Μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες τους ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Σκόρδο: Επιλέγω σκόνη γιατί γίνεται πιο ελαφρύ αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε με 1-2 σκελίδες σκόρδο.
  • Αλάτι.

Tips:

  • Για να βγει το dressing λείο και κρεμώδες θα χρειαστείτε ένα δυνατό μπλέντερ (ή ραβδομπλέντερ) ιδανικά άνω των 1000W. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ένα multi, απλώς το dressing θα έχει κομματάκια αλλά θα είναι εξίσου πεντανόστιμο.
  • Στη σαλάτα ταιριάζει επίσης εξαιρετικά κοτόπουλο.
  • Αυξομειώστε την ποσότητα λεμονιού, ξυδιού και αλατιού ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για να την ετοιμάσετε νωρίτερα γιατί όσο μένει μαρινάρετε και γίνεται ακόμα πιο πεντανόστιμη.

Πως διατηρείται:

Όπως ανέφερα και παραπάνω αυτή η σαλάτα όσο μένει γίνεται όλο και καλύτερη γιατί μαρινάρονται όλα τα υλικά. Αν μας περισσέψει, την αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο αποθήκευσης με καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 μέρες. Για αυτό το λόγο είναι ιδανική για τραπέζι, μπουφέ ή και ακόμα για meal prep.

Περισσότερες συνταγές για σαλάτες:

Υλικά

Για τη σαλάτα:

Για το dressing μαϊντανού:

  • 80γρ κάσιους ωμά και ανάλατα
  • 20γρ μαϊντανός καθαρισμένος
  • 30γρ ελαιόλαδο
  • 85γρ νερό
  • 3 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ μηλόξυδο
  • ¼ κ.γ σκόρδο σκόνη
  • ½ κ.γ αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα κάσιους για το dressing σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 10-15′.
  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το μήλο, το αγγουράκι και το κρεμμύδι.
  3. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα μεταφέρουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το dressing και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τις 2 συσκευασίες σαλάτας  και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
  6. Περιχύνουμε με το dressing μαϊντανού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *