Nice cream σαντουιτσάκια
Υγιεινή, ωμοφαγική και πεντανόστιμη εκδοχή του παγωτού σάντουιτς με βάση από χουρμάδες και γέμιση από nice cream φράουλα. Καταπληκτικό, δροσερό και ιδανικό για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού.
10
25′
0′
Για μένα από μικρό παιδί το καλοκαίρι ξεκινούσε από τότε που άρχιζα να μετράω μπάνια και παγωτά. Ανακηρύσσω λοιπόν την έναρξη του από αυτά τα φανταστικά, φραουλένια, λαχταριστά, θρεπτικά και υγιεινά παγωτά-σαντουιτσάκια που είμαι σίγουρη θα ξετρελαθείς!
Υλικά
Για τις βάσεις:
- 200γρ χουρμάδες απύρηνους
- 50γρ νερό
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 200γρ βρώμη αλεσμένη
- 40γρ καρύδια αλεσμένα
- 30γρ σταγόνες κουβερτούρας
Για το nice cream φράουλα:
- 1 μπανάνα κατεψυγμένη
- 7-8 φράουλες κατεψυγμένες
- 1 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Γλυκαντικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή πρέπει πρώτα να έχουμε κόψει την μπανάνα και τις φράουλες σε ροδέλες και να τις έχουμε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν.
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το παγωτό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα με υφή παγωτού.
- Τη βάζουμε σε ένα μπολ και μεταφέρουμε στην κατάψυξη. Για να μειώσουμε τον πάγο, αφαιρούμε από την κατάψυξη ανά 30’ λεπτά για τις επόμενες 2 ώρες και ανακατεύουμε την κρέμα μας.
(Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το βήμα 2 και να προχωρήσουμε απευθείας στο βήμα 3) - Χτυπάμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με το νερό μέχρι να έχουμε μια πάστα. (Αναλόγως με την ξηρότητα των χουρμάδων μας ενδεχομένως να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο νερό)
- Ανακατεύουμε την πάστα από χουρμάδες με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. (Ίσως χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη βρώμη)
- Καλύπτουμε με μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί ένα βαθύ σκεύος διαστάσεων περίπου 20×12 εκ. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ζύμη καλύπτοντας την κάτω επιφάνεια του σκεύος.
- Ρίχνουμε την κρέμα φρούτων και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ισιώνουμε την επιφάνεια. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η κρέμα για να μπορέσουμε να βάλουμε την πάνω βάση.
- Ανοίγουμε την άλλη μισή ζύμη με το χέρι ή τη βοήθεια ενός μικρού πλαστή σε ένα φύλλο επιφάνειας 20×12εκ.
- Αφού παγώσει η κρέμα αφαιρούμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε το φύλλο και πατάμε ελαφρώς. Επιστρέφουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες. Κόβουμε σε 10 μικρά σαντουιτσάκια. Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο