Κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια
Φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με χρωματιστές πιπεριές, κρεμμύδια, φρέσκο δενδρολίβανο και μια φανταστική σως με μουστάρδα, λεμόνι και κάρυ. Το πιο νόστιμο κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει! Ψήνουμε στον φούρνο και συνοδεύουμε με πλιγούρι, ρύζι, κινόα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
5-6
20′
50-60′
Όταν μιλάμε για κοτόπουλο πάντα μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη συνταγή. Ειλικρινά τη λατρεύω, από τις αναμνήσεις που μου φέρνει μέχρι την καταπληκτική γεύση. Ο συνδυασμός των υλικών μοναδικός! Το φρέσκο δενδρολίβανο αναβαθμίζει τόσο πολύ το άρωμα και τη γεύση που θα σε ενθουσιάσει. Μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!
Υλικά
- 3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- 1 πιπεριά πορτοκαλί σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
- 1-2 κρεμμύδια σε φέτες
- 5-6 κ.σ ελαιόλαδο
- 4-5 κ.σ μουστάρδα
- Χυμό λεμόνι (χρησιμοποιώ συνήθως 1 μεγάλο λεμόνι)
- Ξύσμα από ½-1 λεμόνι
- Κάρυ (περίπου 1 κ.γ)
- Αλάτι & πιπέρι
- Φρέσκο δενδρολίβανο (3-4 κλαράκια)
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ κόβουμε τα φιλέτα μας στη μέση σε 2 φέτες το καθένα και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Κλείνουμε με καπάκι ή σκεπάζουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο.
- Το επόμενο πρωί απλώνουμε τα φιλέτα μας σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε από πάνω τα μαριναρισμένα λαχανικά μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 30’ λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου άλλα 20-30’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο