Γιατί να αγοράζεις έτοιμη γκρανόλα που συνήθως περιέχει ζάχαρη, φοινικέλαιο και χαμηλά ποσοστά σε δημητριακά; Όταν μάλιστα μπορείς εύκολα να τη φτιάξεις μόνος σου! Σου έχω συνταγή για πεντανόστιμη και τραγανή γκρανόλα που θυμίζει…μηλόπιτα!
Υλικά
- 2 κούπες βρώμη
- 1 ½ κούπα τραγανές νιφάδες ρυζιού χωρίς ζάχαρη (rice crispies)
- 1-2 κ.γ κανέλα
- 2 κ.σ πούδρα αμυγδάλου
- 40γρ ξηρούς καρπούς, αλεσμένους
- 100γρ πουρέ μήλου
- 85γρ αμυγδαλοβούτυρο
- 80γρ μέλι
- 1 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου (ή βανίλιας)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πουρέ μήλου, το αμυγδαλοβούτυρο, το μέλι, το εκχύλισμα αμυγδάλου και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2’ λεπτά. (Ή εναλλακτικά στο μάτι της κουζίνας σε ένα μικρό κατσαρολάκι)
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το μείγμα μήλου και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε ομοιόμορφα την γκρανόλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα και αντίσταση κάτω) στους 170-180°C μέχρι να ροδίσει, για περίπου 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φυλάσσουμε σε αεροστεγές βάζο.
Αφήστε ένα σχόλιο