search

Σπιτική γκρανόλα με πουρέ μήλου

10′

30-40′

Γιατί να αγοράζεις έτοιμη γκρανόλα που συνήθως περιέχει ζάχαρη, φοινικέλαιο και χαμηλά ποσοστά σε δημητριακά; Όταν μάλιστα μπορείς εύκολα να τη φτιάξεις μόνος σου! Σου έχω συνταγή για πεντανόστιμη και τραγανή γκρανόλα που θυμίζει…μηλόπιτα!

Υλικά

  • 2 κούπες βρώμη
  • 1 ½ κούπα τραγανές νιφάδες ρυζιού χωρίς ζάχαρη (rice crispies)
  • 1-2 κ.γ κανέλα
  • 2 κ.σ πούδρα αμυγδάλου
  • 40γρ ξηρούς καρπούς, αλεσμένους
  • 100γρ πουρέ μήλου
  • 85γρ αμυγδαλοβούτυρο
  • 80γρ μέλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου (ή βανίλιας)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πουρέ μήλου, το αμυγδαλοβούτυρο, το μέλι, το εκχύλισμα αμυγδάλου και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2’ λεπτά. (Ή εναλλακτικά στο μάτι της κουζίνας σε ένα μικρό κατσαρολάκι)
  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το μείγμα μήλου και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε ομοιόμορφα την γκρανόλα. ⁣
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα και αντίσταση κάτω) στους 170-180°C μέχρι να ροδίσει, για περίπου 30-40 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φυλάσσουμε σε αεροστεγές βάζο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *