Carrot cake pancakes
Αφράτα, υγιεινά και πεντανόστιμα pancakes με γεύση δανεισμένη από το φοβερό Carrot cake. Σερβιρισμένα με κρέμα τυριού, τριμμένα καρύδια και κανέλα συνθέτουν το απόλυτο πρωινό!
5-6
12′
20′
Η πρώτη λέξη που μου έρχεται για να τα περιγράψω είναι: ΕΠΟΣ! Πεντανόστιμα, αφράτα, αρωματικά που πήραν επάξια θέση στο top 3 των αγαπημένων μου pancake. Αν είσαι και εσύ λάτρης του carrot cake είναι σίγουρα μια must try συνταγή.
Tips:
- Μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα μάτι που πηγαίνει μέχρι το 9, θεωρώ το 4-5.
- Αν το τηγάνι μας δεν είναι καλό αντικολλητικό, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο πριν την κάθε δόση.
- Αποφεύγουμε μεταλλικά εργαλεία στο γύρισμα γιατί χαράζουν και χαλάνε το τηγάνι μας.
Υλικά
Για τα pancakes:
- 75γρ καρότο (καθαρισμένο)
- 140γρ γάλα (60γρ + 80γρ)
- 1 κάψουλα βανίλια
- ½ κ.γ baking powder
- ½ κ.γ baking σόδα
- 1 κοφτό κ.γ κανέλα
- ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 40-60γρ ζάχαρη καρύδας
- 20γρ τριμμένη καρύδα
- 120γρ αλεύρι ολικής γ.ο.χ
Για την κρέμα:
- 60γρ cream cheese
- 20γρ μέλι
- 40γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 10γρ γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μούλτι το καρότο με 60γρ γάλα μέχρι να κοπεί σε μικρά κομματάκια.
- Μεταφέρουμε το μείγμα καρότου σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και με ένα σύρμα ομογενοποιούμε. (Το μείγμα μας θα είναι αρκετά πηκτό. Βλέπε highlight «Carrot pancakes»)
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα μας και απλώνουμε λίγο αν χρειαστεί.
- Ψήνουμε για 3-4’ λεπτά (προσοχή σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά!) τη μια πλευρά και γυρίζουμε το κάθε pancake με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή μιας μαρίζ. Ψήνουμε για άλλα 2-3’ λεπτά και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρωμα.
- Για την κρέμα, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε με την κρέμα, τριμμένα καρύδια, κανέλα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Αφήστε ένα σχόλιο