search

Apple butter

Καταπληκτικό άλειμμα μήλου με κανέλα, μοσχοκάρυδο και με υφή που θυμίζει αυτή του…βουτύρου. Μπορούμε να σερβίρουμε σαν topping σε ψωμί, γιαούρτι, pancakes, βάφλες και πολλά ακόμα.

10

15′

40-45′

Ένα βαζάκι γεμάτο μυρωδιές και αρώματα από φθινόπωρο. Συμπυκνωμένη οοολη η γεύση του φθινοπώρου σε αυτό το υπερφανταστικό και ασύλληπτα νόστιμο άλειμμα μήλου. Τα υλικά του για μένα έχουν δημιουργηθεί ειλικρινά για να συνδυάζονται: μήλο-κανέλα-μοσχοκάρυδο. Απολαύστε το με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί, σε pancakes, σε βάφλες, σε porridge, σε γιαούρτι, σε οvernight oats και γενικά όπου σας αρέσει.


Tips:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γλυκαντικό της αρεσκείας σας και σε ό,τι ποσότητα επιθυμείτε. (Ενδεικτικά: χουρμάδες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου κ.α)
  • Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες, ίσως και παραπάνω. Ο χρόνος συντήρησης ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα και το είδος του γλυκαντικού που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Θα χρειαστείτε ένα βαζάκι χωρητικότητας 350γρ.

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα (περίπου 6 κομμάτια)
  • 2 κούπες νερό (500ml)
  • 1 ½ κ.γ κανέλα
  • ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ λεμόνι
  • Γλυκαντικό (χρησιμοποίησα 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας)

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια.
  2. Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. (Το νερό πρέπει σχεδόν να καλύπτει τα μήλα, οπότε ίσως χρειαστεί και παραπάνω από 2 κούπες)
  3. Ανάβουμε το μάτι και μόλις πάρει μια βράση κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20’ λεπτά.
  4. Μετά τα 20’ ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε πολύ καλά. (Εναλλακτικά αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι)
  6. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο του πολτού ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια πάστα. (για περίπου 10’-15’)
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μεταφέρουμε σε ένα βάζο που έχουμε σκουπίσει πολύ καλά.
  8. Όταν κρυώσει τελείως, κλείνουμε με το καπάκι και μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *