Αλμυρές βάφλες γιαουρτιού με κουρκουμά
Αφράτες, μαλακές και τόσο νόστιμες αλμυρές βάφλες γιαουρτιού με ελαιόλαδο και κουρκουμά. Είναι πανεύκολες, γρήγορες και πλούσιες σε πρωτεΐνη. Μπορούμε να τις απολαύσουμε για πρωινό ή brunch συνοδεύοντας με toppings της επιλογής μας.
6-7
5′
20-30′
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία! Τα post του 2021, ξεκινάνε με αγαπημένες, αφράτες και πεντανόστιμες βάφλες αλμυρές με γιαούρτι και κουρκουμά. Ιδανικές για το Κυριακάτικο brunch, για πρωινό ή για οποία άλλη μέρα μας αρέσει.
Υλικά
- 200γρ γιαούρτι
- 2 αυγά
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 100γρ γάλα
- 140γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ κουρκουμά ή κάρυ
- Αλάτι & πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας.
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε όλα τα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
- Λαδώνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε την κάθε βάφλα για 4-5’ λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της βαφλιέρας)
Αφήστε ένα σχόλιο