search

Αλμυρές βάφλες γιαουρτιού με κουρκουμά

Αφράτες, μαλακές και τόσο νόστιμες αλμυρές βάφλες γιαουρτιού με ελαιόλαδο και κουρκουμά. Είναι πανεύκολες, γρήγορες και πλούσιες σε πρωτεΐνη. Μπορούμε να τις απολαύσουμε για πρωινό ή brunch συνοδεύοντας με toppings της επιλογής μας.

6-7

5′

20-30′

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία! Τα post του 2021, ξεκινάνε με αγαπημένες, αφράτες και πεντανόστιμες βάφλες αλμυρές με γιαούρτι και κουρκουμά. Ιδανικές για το Κυριακάτικο brunch, για πρωινό ή για οποία άλλη μέρα μας αρέσει.


Υλικά

  • 200γρ γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100γρ γάλα
  • 140γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ κουρκουμά ή κάρυ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
  4. Λαδώνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε την κάθε βάφλα για 4-5’ λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της βαφλιέρας)
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *