search

Αλμυρά πολύσπορα μπισκότα ολικής

Ονειρικά αλμυρά πολύσπορα μπισκότα με 100% αλεύρι ολικής άλεσης. Eίναι πεντανόστιμα, θρεπτικά, θριφτά και τραγανά ενώ δεν έχουν καθόλου βούτυρο.

28

45′

40-50′

Ονειρικά αλμυρά πολύσπορα μπισκότα με 100% αλεύρι ολικής άλεσης. Γιατί ονειρικά; Γιατί είναι πεντανόστιμα, θρεπτικά, θριφτά και τραγανά ενώ δεν έχουν καθόλου βούτυρο. Το μόνο αρνητικό τους είναι πως ποτέ δεν μπορείς να φας μόνο ένα!


Tips:

  • Σπόρους μπορείτε να βάλετε οποίους σας αρέσουν.
  • Επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει, ελέγχουμε συχνά τα μπισκότα για να μη μας καούν.
  • Αν τα μπισκότα διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα από αυτά που σας προτείνω, σίγουρα θα διαφέρει και ο χρόνος ψησίματος που δίνω.
  • Αν φτιάξουμε μισή δόση (δηλαδή ένα ταψί), θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος ψησίματος.

Υλικά

Για τα μπισκότα:

  • 400γρ αλεύρι ολικής γ.ο.χ
  • 2 κ.γ baking powder
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 140γρ νερό
  • 140γρ ελαιόλαδο
  • ½-1 κ.γ αλάτι

Για το τελείωμα
:

  • 50γρ νερό χλιαρό
  • 15γρ μέλι (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ ηλιόσπορους
  • 3 κ.σ λιναρόσπορο κοπανισμένο
  • 2 κ.γ σουσάμι
  • 2 κ.γ παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το ξύδι, το νερό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 15’ λεπτά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια (σχημάτισα 28 των 25γρ)
  5. Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το μέλι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Αφού ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το τελείωμα.
  6. Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι σε μπαστουνάκι περίπου 14-15εκ (με υπομονή γιατί η ζύμη είναι θριφτή)
  7. Στη συνέχεια το βουτάμε στο νέρο, το σηκώνουμε, το κουνάμε λίγο να φύγει το πολύ νερό και το ρολάρουμε στο πιάτο με τους σπόρους.
  8. Κλείνουμε το μπαστουνάκι, σχηματίζοντας ένα κύκλο και πατώντας τις άκρες για να ενώσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.
  9. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 ταψιά και απλώνουμε τα μπισκότα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200°C για περίπου 40-50’ λεπτά. Αφού ψηθούν τα μπισκότα μας τα αφήνουμε στο φούρνο με κλειστή πόρτα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος ή για τουλάχιστον 30-35’ λεπτά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *