Βελουτέ κολοκυθόσουπα
Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα, πατάτα, λαχανικά, γάλα καρύδας και φανταστικά μπαχαρικά που απογειώνουν τη φοβερή της γεύση. Εκτός από πεντανόστιμη είναι υγιεινή, θρεπτική και vegan.
3-4
15′
25-30′
Τι καλύτερο από μια σούπα τώρα που σιγά σιγά ο καιρός θα αρχίσει να μοιάζει…με χειμώνα. Σήμερα λοιπόν το μενού έχει μια πολύ αγαπημένη μου και πανεύκολη συνταγή. Κολοκυθόσουπα ονειρεμένη! Και εκτός από πεντανόστιμη είναι υγιεινή, θρεπτική, vegan με υπέροχο χρώμα, γεμάτη με γεύσεις και αρώματα. Μη ξεχάσετε να τη συνοδεύσετε με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν που ταιριάζει υπέροχα.
Υλικά
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πράσο (110γρ)
- 1 κρεμμύδι (80γρ)
- 1 πατάτα (280γρ)
- 500γρ κολοκύθα καθαρισμένη
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί (80γρ)
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
- 1 κούπα νερό (250ml)
- 1 κ.γ κάρυ
- ½ κ.γ τζίντζερ
- ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ μπούκοβο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το πράσο, το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε την πατάτα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και κόβουμε σε κομμάτια την πατάτα και την κολοκύθα.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το πράσο για 2-3’ λεπτά.
- Προσθέτουμε την πατάτα και την κολοκύθα και σωτάρουμε για άλλα 3-4’ λεπτά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για περίπου 25-30’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
- Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ (εναλλακτικά στο μπλέντερ). Αν θέλουμε πιο αραιή τη σύσταση της σούπας προσθέτουμε νερό και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι (ή φυτικό γιαούρτι), ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπούκοβο, κολοκυθόσπορους και φρυγανισμένο ψωμί.
Αφήστε ένα σχόλιο