search

Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού

30′

20-30′

Τραγανά υπέροχα και μυρωδάτα μπισκότα που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα. Χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά και χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη.

Tips

  • Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις 1 κ.γ κανέλα στο μείγμα και αφού βάλεις τα μπισκότα στο ταψί να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη καρύδας.
  • Το σχήμα που έχω κάνει, γίνεται με ένα πιρούνι που το πιέζω 2 φορές σταυρωτά πάνω στο μπισκότο.
  • Για να παραμείνουν τραγανά, τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές βάζο.

Υλικά

  • ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κούπα ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
  • Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 380-400γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ baking powder

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη.
  3. Μπορούμε να τα πλάσουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε ή να ανοίξουμε σε φύλλο περίπου 0,5 εκ και να χρησιμοποιήσουμε κουπ ατ.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190*C για 20-30’ λεπτά. (Ο χρόνος ποικίλλει, ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος που τα έχουμε πλάσει)
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *