Τραγανά υπέροχα και μυρωδάτα μπισκότα που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα. Χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά και χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη.
Tips
- Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις 1 κ.γ κανέλα στο μείγμα και αφού βάλεις τα μπισκότα στο ταψί να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη καρύδας.
- Το σχήμα που έχω κάνει, γίνεται με ένα πιρούνι που το πιέζω 2 φορές σταυρωτά πάνω στο μπισκότο.
- Για να παραμείνουν τραγανά, τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές βάζο.
Υλικά
- ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κούπα ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
- Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
- 380-400γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ baking powder
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη.
- Μπορούμε να τα πλάσουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε ή να ανοίξουμε σε φύλλο περίπου 0,5 εκ και να χρησιμοποιήσουμε κουπ ατ.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190*C για 20-30’ λεπτά. (Ο χρόνος ποικίλλει, ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος που τα έχουμε πλάσει)
Αφήστε ένα σχόλιο