Δε χρειάζονται πάντα οι πατάτες ένα τόνο λάδι και τηγάνισμα για να γίνουν πεντανόστιμες, τραγανές και λαχταριστές. Απόλαυσε τις όσο είναι ακόμα ζεστές, σερβίροντας τις με αυτό το υπέροχο γλυκόξινο ντιπ που θα τις απογειώσει.
Tips:
- Αν δε χρησιμοποιούμε μικροκυμάτων, απλά θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος ψησίματος στο φούρνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Υλικά
Για τις πατάτες:
- 500γρ πατάτες
- 1 κ.σ νερό
- ½ κ.γ κάρυ
- ½ κ.γ πάπρικα
- ½ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ ρίγανη
- Αλάτι (προαιρετικά)
Για το ντιπ:
- 1 κ.σ γιαούρτι 2%
- 1 κ.γ μουστάρδα
- ½ κ.γ μέλι
- Λεμόνι
- Κάρυ
- Σκόρδο σε σκόνη
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ χοντρά) και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τις βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1’ λεπτό και στη συνέχεια τις απλώνουμε καλά σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200-220°C μέχρι να γίνουν τραγανές για περίπου 30-35’ λεπτά.
- Για το ντιπ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
2 Σχόλια
Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τι μπορούμε να κάνουμε;
Το αναφέρω στα tips, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μέχρι να ψηθούν.