search

Μπισκότα βρώμης με φυστικοβούτυρο

Μαλακά, αφράτα και συγκλονιστικά νόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια κουβερτούρας. Χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο και χωρίς καμία αμφιβολία: Τα καλύτερα μπισκότα βρώμης που έχετε δοκιμάσει!

14

6′

10-12′

Η healthytasteland productions σας παρουσιάζει τον βασιλιά των μπισκότων! Χωρίς ίχνος υπερβολής είναι τα καλύτερα μπισκότα βρώμης που έχω δοκιμάσει ποτέ! Ανυπομονούσα  πολύ να μοιραστώ αυτή τη συνταγή μαζί σας και είμαι σίγουρη ότο θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας.

Τα μπισκότα βρώμης είναι μαλακά, μαστιχωτά και ταυτόχρονα θρεπτικά, χορταστικά με φοβερή γεύση. Του ΟΝΕΙΡΟΥ με μια λέξη! Τις πρώτες ώρες μάλιστα είναι ελαφρώς τραγανά απέξω. Δε θα πω τίποτα άλλο, δοκιμάστε τα!

Tips:

  • Το φυστικοβούτυρο θέλουμε να είναι με 100% φυστίκι και κρεμώδες. Ενώ μπορεί να αντικατασταθεί με οποίο βούτυρο καρπών μας αρέσει.
  • Η ζάχαρη καρύδας μπορεί να αντικατασταθεί με καστανή ζάχαρη ενώ δε θα πρότεινα την αντικατάσταση με μέλι.
  • Η κουβερτούρα θα μπορούσε να παραληφθεί ή να μπει σε λιγότερη ποσότητα. Επίσης αντί αυτής μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια, σταφίδες ή cranberries.
  • Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και μετά από 2 μέρες θα πρότεινα μπουν στο ψυγείο.

Υλικά

  • 240γρ φυστικοβούτυρο
  • 100γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ baking powder
  • 90γρ νιφάδες βρώμης
  • 100γρ κουβερτούρα (60 & 40γρ)

Εκτέλεση

  1. Μεταφέρουμε τα 100γρ κουβερτούρας σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Κρατάμε στην άκρη 40γρ για το στήσιμο.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το baking, τις νιφάδες βρώμης, τα 60γρ κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύουμε. (Το μείγμα μας θα κολλάει αρκετά)
  4. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα μας σε απόσταση μεταξύ τους.
  5. Με το κουτάλι δίνουμε σχήμα στα μπισκότα και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κομματάκια κουβερτούρας πιέζοντας τα ελαφρώς.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 10-12’ λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν τα μετακινούμε γιατί θα είναι ακόμα σχετικά μαλακά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

14 Σχόλια

  1. Εξαιρετική συνταγή !! Ερώτηση, τα γραμμάρια στο μέλι είναι πάλι στα 100;;

  2. Καλησπερα! Φαινεται τελεια η συνταγη!! Αντι για νιφαδες βρωμης πειραζει αν ειναι αλεσμενη ηδη;

    1. Θα πρότεινα να μην είναι αλεσμένη. Ενδεχομένως να αλλάξει η υφή των μπισκότων.

  3. Καλησπέρα, το δικό μου μείγμα κολλάει πολύ, θα μπορούσα δηλαδή να το πιάσω με τα χέρια. Λάβω κάτι λάθος?? Έβαλα τα γραμμάρια ακριβώς όπως στη συνταγή.
    Σας ευχαριστώ

    1. Δεν κάνετε κάτι λάθος. Το μείγμα δεν πλάθετε με τα χέρια. Γι’αυτό και στην εκτέλεση (βήμα 4 και 5) περιγράφω αναλυτικά πως θα τα σχηματίσετε.

  4. Καλησπέρα σας,
    Θα μπορούσα να τα “ψήσω” στην air fryer? Και αν ναι, σε τι θερμοκρασία και σε πόσο χρόνο;
    Σας ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *