Μπισκότα αμυγδάλου με καρύδα και μαρμελάδα
Πανεύκολα και τόσο νόστιμα μπισκότα χωρίς αλεύρι αλλά με καρύδα και αμύγδαλα. Είναι vegan, χωρίς γλουτένη, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και μισογεμισμένα με μαρμελάδα ή σοκολάτα.
10
15′
20′
Υλικά
Για τα μπισκότα:
- 75γρ ωμά και ανάλατα αμύγδαλα
- 50γρ καρύδα τριμμένη
- 55γρ σιρόπι σφενδάμου
- 50γρ φυστικοβούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
Για το γαρνίρισμα:
- Μαρμελάδα της επιλογή μας (ή κουβερτούρα λιωμένη με λίγο λάδι καρύδας)
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, την καρύδα και αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν αλεύρι.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 όμοια μπαλάκια. Σχηματίζουμε τα μπισκότα μας κάνοντας με το μεγάλο μας δάκτυλο μια λακκούβα στη μέση. (Η ζύμη είναι λίγο θριφτή οπότε θέλει προσοχή και υπομονή)
- Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και με την παλάμη μας τα πατάμε ελαφριά για να ισιώσει η κάτω επιφάνεια τους. (Προσοχή αν έχει πολλά «ραγίσματα» κάποιο μπισκότο, το σχηματίζουμε ξανά γιατί θα σπάσει κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 20’ λεπτά. (Τσεκάρουμε το φούρνο μας συχνά, αν πάρουν πολύ χρώμα τα αφαιρούμε νωρίτερα)
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. (Όταν βγουν από τον φούρνο είναι σχετικά μαλακά αλλά όσο μένουν σκληραίνουν.
- Αφού κρυώσουν με ένα κουταλάκι τοποθετούμε στην λακκούβα λίγη μαρμελάδα ή λιωμένη σοκολάτα.
Αφήστε ένα σχόλιο