Υλικά
- 1 μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- Νερό
- 1 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
- Γλυκαντικό (πχ Στέβια, Ζάχαρη καρύδας, όχι μέλι γιατί θα βράσει)
- 1 κ.γ κορν φλάουρ
- Ψωμί σίκαλης ολικής άλεσης
- 1 κ.σ γιαούρτι
- Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το μήλο, την κανέλα, το γλυκαντικό και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει σχεδόν το μήλο.
- Βράζουμε για 10-15’ (ανάλογα με το πόσο τραγανό θέλουμε το μήλο μας). 1-2’ λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά διαλύουμε σε ένα ποτηράκι το κορν φλάουρ με 1 κ.σ νερό και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Βράζουμε για λίγο ακόμα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
- Απλώνουμε στο ψωμί το γιαούρτι, προσθέτουμε το καραμελωμένο μήλο και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι.
Αφήστε ένα σχόλιο