Θα σας πω την αλήθεια. Αν και είμαι από νησί το ψάρι δεν το πολυσυμπαθώ. Επειδή όμως είναι απαραίτητο στη διατροφή μας, πάντα έψαχνα τρόπους να το μαγειρεύω για να το τρώω ευχάριστα. Αυτή εδώ λοιπόν είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή που την έχω ειλικρινά αγαπήσει!
Υλικά
- 350γρ σπανάκι (καθαρισμένο και κομμένο)
- 600γρ φιλέτο μπακαλιάρου (ή γλώσσα ή πέρκα)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 μικρές πατάτες σε ροδέλες
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Μαϊντανός
- Άνηθος
- Λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.γ μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 1-2’ λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Βάζουμε τις πατάτες, μαϊντανό, άνηθο, λεμόνι, αλάτι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 10’ λεπτά. (Αν δεν έχει αρκετά υγρά προσθέτουμε λίγο νερό)
- Για τη σως ανακατεύουμε καλά 1-2 κ.σ ελαιόλαδο, λεμόνι, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, και 1 κ.γ μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη σως και αναμειγνύουμε καλά.
- Απλώνουμε το σπανάκι με τις πατάτες σε ένα πυρέξ (ή ταψί), βάζουμε τα φιλέτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα για 30-35’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο