Υλικά
- 600γρ μελιτζάνα σάρκα (από 5 μελιτζάνες)
- 85γρ ταχίνι ολικής άλεσης
- 2 κ.σ νερό
- 70γρ μέλι
- 1 κ.γ μουστάρδα
- 5 κ.σ χυμό λεμόνι
- 4 κ.σ ξίδι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- ½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 2-3 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αν θέλουμε τη μελιτζανοσαλάτα μας καπνιστή, καψαλίζουμε τις μελιτζάνες μας σε γκαζάκι για 3-4’ λεπτά. Aφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε στη μέση, τις χαράσσουμε με ένα μαχαίρι, τις αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για περίπου 25-30’ λεπτά. (Αν δεν τις καψαλίσουμε, θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος)
- Αφού κρυώσουν λίγο οι μελιτζάνες, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα, τις ψιλοκόβουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι, το νερό, το μέλι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξίδι και το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και μεταφέρουμε στο μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο