search

Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

5-6

20′

25-30′

Υλικά

  • 600γρ μελιτζάνα σάρκα (από 5 μελιτζάνες)
  • 85γρ ταχίνι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ νερό
  • 70γρ μέλι
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • 5 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 4 κ.σ ξίδι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2-3 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αν θέλουμε τη μελιτζανοσαλάτα μας καπνιστή, καψαλίζουμε τις μελιτζάνες μας σε γκαζάκι για 3-4’ λεπτά. Aφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε στη μέση, τις χαράσσουμε με ένα μαχαίρι, τις αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για περίπου 25-30’ λεπτά. (Αν δεν τις καψαλίσουμε, θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος)
  2. Αφού κρυώσουν λίγο οι μελιτζάνες, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα, τις ψιλοκόβουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι, το νερό, το μέλι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξίδι και το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και μεταφέρουμε στο μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Καλή απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *