Γλυκόξινα ψητά μανιτάρια με κεφαλοτύρι
17/05/2020
Πεντανόστιμα μανιτάρια σε φέτες μαριναρισμένα με ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο, μέλι, ρίγανη, σκόρδο και ψημένα στον φούρνο με κεφαλοτύρι. Υπέροχα σα συνοδευτικό, για να εμπλουτίσουν μια σαλάτα ή να συνοδεύσουν ρύζι, πλιγούρι ή κινόα.
2
5′
17′
Φανταστικά, πεντανόστιμα ψητά γλυκόξινα μανιτάρια με κεφαλοτύρι. Πόσο λατρεμένος μου συνδυασμός. Μπορείς να τα απολαύσεις σαν συνοδευτικό, να εμπλουτίσουν μια σαλάτα σου ή συνοδεύσουν ρύζι, πλιγούρι ή κινόα.
Υλικά
- 300γρ λευκά μανιτάρια σε φέτες
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Σκόρδο αποξηραμένο (σκόνη)
- 2 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 12’ λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 5’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο