search

Γιαουρτολέμονο overnight oats

Πανεύκολο κρεμώδες overnight oats με γιαούρτι, λεμόνι, μέλι και αρωματισμένο με κανέλα. Είναι πεντανόστιμο, χορταστικό και μια εύκολη λύση για τα πρωινά που δεν έχουμε χρόνο.

1

5′

0′

Δεν έχεις  χρόνο ή όρεξη να φτιάξεις το πρωί κάτι να φας; Κανένα πρόβλημα, γιατί θα έχεις ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και τόσο αρωματικό πρωινό, με γεύση…γιαουρτολέμονο!


Tips:

  • Τα δικά μου toppings: ποπ κινόα, λιναρόσπορος, κανέλα.
  • Το μέλι και το λεμόνι μπορούμε να το αυξομειώσουμε ανάλογα με το πόσο γλυκόξινο το θέλουμε.
  • Με αυτές τις αναλογίες, θα μας βγει αρκετά πηχτό. Αν το θέλουμε πιο αραιό, μειώνουμε την ποσότητα του γιαουρτιού και αυξάνουμε την ποσότητα του γάλατος.

Υλικά

  • 120γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 15-20γρ μέλι
  • 80γρ γάλα 1.5%
  • ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Χυμό λεμόνι
  • 40γρ νιφάδες βρώμης
  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα γυάλινο βάζο προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
  2. Κλείνουμε με καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  3. Το επόμενο πρωί ανοίγουμε το βάζο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ό,τι toppings μας αρέσουν (όπως για πχ φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους, βούτυρα καρπών, μπισκότα, κανέλα κτλ)
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *