Γιαουρτολέμονο overnight oats
Πανεύκολο κρεμώδες overnight oats με γιαούρτι, λεμόνι, μέλι και αρωματισμένο με κανέλα. Είναι πεντανόστιμο, χορταστικό και μια εύκολη λύση για τα πρωινά που δεν έχουμε χρόνο.
1
5′
0′
Δεν έχεις χρόνο ή όρεξη να φτιάξεις το πρωί κάτι να φας; Κανένα πρόβλημα, γιατί θα έχεις ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και τόσο αρωματικό πρωινό, με γεύση…γιαουρτολέμονο!
Tips:
- Τα δικά μου toppings: ποπ κινόα, λιναρόσπορος, κανέλα.
- Το μέλι και το λεμόνι μπορούμε να το αυξομειώσουμε ανάλογα με το πόσο γλυκόξινο το θέλουμε.
- Με αυτές τις αναλογίες, θα μας βγει αρκετά πηχτό. Αν το θέλουμε πιο αραιό, μειώνουμε την ποσότητα του γιαουρτιού και αυξάνουμε την ποσότητα του γάλατος.
Υλικά
- 120γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 15-20γρ μέλι
- 80γρ γάλα 1.5%
- ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Χυμό λεμόνι
- 40γρ νιφάδες βρώμης
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο βάζο προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
- Κλείνουμε με καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Το επόμενο πρωί ανοίγουμε το βάζο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ό,τι toppings μας αρέσουν (όπως για πχ φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους, βούτυρα καρπών, μπισκότα, κανέλα κτλ)
Αφήστε ένα σχόλιο