search

Crumble μπάρες με φράουλες

Απίθανες μπάρες με τραγανό crumble από αλεύρι ολικής, βρώμη και φυτικό βούτυρο. Γεμιστές με πολτό φράουλας χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και φρέσκα φρούτα.

8

25′

45′

Πεντανόστιμες, τραγανές, αρωματικές και φραουλένιες μπάρες που έρχονται για να σε ξετρελάνουν!

Tips:

  • Το φυτικό βούτυρο που χρησιμοποίησα είναι χωρίς φοινικέλαιο. (Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λάδι καρύδας)
  • Αντί για πολτό φράουλας μπορείς να βάλεις κάποια μαρμελάδα.
  • Αν δεν τις βάλεις στο ψυγείο μετά τον φούρνο δε θα παραμείνουν τραγανές.

Υλικά

Για τις μπάρες:

  • 120γρ αλεύρι ολικής άλεσης μαλακό
  • 100γρ βρώμη
  • 60γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 80γρ φυτικό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ baking powder

Για τον πολτό φράουλας:

  • 220γρ φράουλες κατεψυγμένες (ή mix berries)
  • 35γρ μέλι (ή και παραπάνω)
  • 10γρ κορν φλάουρ
  • 20γρ νερό
  • 4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

  • 6-7 φράουλες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα.
  • 6-7 κεράσια κομμένα στη μέση.

Εκτέλεση

  1. Για τον πολτό: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες, το μέλι και τον δυόσμο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους οι φράουλες και να μαλακώσουν. (περίπου 5-7’ λεπτά)
  2. Με ένα πηρούνι λιώνουμε τις φράουλες. Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το αδειάζουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο πολτός μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις μπάρες. Το μείγμα μας μπορεί να μοιάζει σχετικά στεγνό αλλά δεν είναι.
  4. Κρατάμε ¾ της κούπας από το μείγμα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι περίπου 30×11εκ. Απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 15’ λεπτά.
  6. Αφαιρούμε από τον φούρνο, απλώνουμε τον πολτό φράουλας, βάζουμε τα φρούτα και περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν.
  7. Ψήνουμε ξανά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 30’ λεπτά.
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε 20-25’ λεπτά να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Μετά από περίπου 1 ώρα αφαιρούμε από το ψυγείο και κόβουμε σε 8 μπάρες. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *