Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και πρωτότυπη ιδέα για πρωινό ή brunch. Δακτυλίδια μήλου! Θα χρειαστείς μήλα, έναν χυλό και υπομονή 20’ λεπτά μέχρι να ψηθούν. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με το ντιπ που σου προτείνω ή ό,τι άλλο εσύ θέλεις.
Υλικά
- 2-3 μήλα
Για τον χυλό:
- 50γρ βρώμη αλεσμένη
- 1 αυγό
- 100γρ γάλα βρώμης (ή ό,τι γάλα θέλουμε)
- 40γρ μέλι
- 70γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
- ½ κ.γ baking powder
- 1 κάψουλα βανίλια
- Κανέλα
Για το ντιπ:
- 80γρ γιαούρτι
- 40γρ φυστικοβούτυρο (ή ό,τι βούτυρο καρπών θέλουμε)
- Γλυκαντικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και κόβουμε σε ροδέλες (Όσο πιο λεπτά τα κόψουμε τόσο πιο μαλακά θα γίνουν μετά το ψήσιμο)
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον χυλό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. (Ο χυλός πρέπει να είναι πηχτός)
- Βουτάμε τις ροδέλες μήλου στον χυλό, και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20’ λεπτά. Σερβίρουμε αν θέλουμε με το ντιπ και σιρόπι αγαύης ή μέλι.
Αφήστε ένα σχόλιο