search

Apple rings με ντιπ φυστικοβούτυρου

12-14

25′

20′

Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και πρωτότυπη ιδέα για πρωινό ή brunch. Δακτυλίδια μήλου! Θα χρειαστείς μήλα, έναν χυλό και υπομονή  20’ λεπτά μέχρι να ψηθούν. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με το ντιπ που σου προτείνω ή ό,τι άλλο εσύ θέλεις.

Υλικά

  • 2-3 μήλα

Για τον χυλό:

  • 50γρ βρώμη αλεσμένη ⁣
  • 1 αυγό ⁣
  • 100γρ γάλα βρώμης (ή ό,τι γάλα θέλουμε)⁣
  • 40γρ μέλι ⁣
  • 70γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)⁣
  • ½ κ.γ baking powder ⁣
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • Κανέλα

Για το ντιπ:

  • 80γρ γιαούρτι ⁣
  • 40γρ φυστικοβούτυρο ⁣(ή ό,τι βούτυρο καρπών θέλουμε)
  • Γλυκαντικό (προαιρετικά)⁣

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και κόβουμε σε ροδέλες (Όσο πιο λεπτά τα κόψουμε τόσο πιο μαλακά θα γίνουν μετά το ψήσιμο)⁣
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον χυλό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. (Ο χυλός πρέπει να είναι πηχτός)⁣
  3. Βουτάμε τις ροδέλες μήλου στον χυλό, και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20’ λεπτά. Σερβίρουμε αν θέλουμε με το ντιπ και σιρόπι αγαύης ή μέλι.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *