search

Αλμυρά pancakes πίτσα

Αφράτα, πεντανόστιμα αλμυρά pancakes με αλεύρι ολικής άλεσης, με φοβερή γεύση πίτσα και γεμιστά με τυρί κρέμα. Συνοδεύουμε με φανταστική γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.

5

30′

20′

Τι γίνεται όταν συνδυάζονται μια μεγάλη αγάπη (pizza) και μια μεγάλη αδυναμία (pancakes); Ένας κεραυνοβόλος έρωτας…Pancakes pizza! Αφράτα, πεντανόστιμα, λαχταριστά με γεύση πίτσα. Ένας συνδυασμός…όνειρο!

Tips:

  • Για να βγουν ομοιόμορφα τα pancakes χρησιμοποίησε την ίδια ποσότητα μείγματος. Επίσης βοηθάει πολύ αν έχεις ένα μικρό τηγανάκι στο μέγεθος του pancake.
  • Αν το τηγάνι δεν είναι καλό αντικολλητικό, άλειφε το με λίγο λάδι πριν την κάθε δόση .
  • Στο γύρισμα σε βοηθάει πολύ μια μαρίζ. Απέφυγε μεταλλικές κουτάλες γιατί χαράζουν το τηγάνι και χαλάει.

Υλικά

Για τα pancakes:

  • 1 αυγό
  • 180γρ γάλα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 50γρ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 65γρ ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη (την έχουμε πιέσει για να φύγουν τα πολλά υγρά της)
  • Ρίγανη & Καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ baking powder
  • ½ κ.γ baking σόδα
  • 1 κ.γ ξύδι
  • 150γρ αλεύρι ολικής γ.ο.χ
  • 50γρ τυρί του τοστ ψιλοκομμένο
  • 5-6 κ.γ τυρί κρέμα (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • ½ κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι (περίπου 50γρ)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ρίγανη & Καπνιστή πάπρικα
  • Καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
  • 100γρ ντομάτα στο τρίφτη (από συσκευασία)
  • 50γρ νερό

Εκτέλεση

  1. Για τα pancakes: Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. (Όταν προσθέσουμε τη σόδα στο μείγμα, περιχύνουμε το ξύδι ακριβώς πάνω της για να αφρίσει)
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα μας.
  3. Προαιρετικά: Μπορούμε να κάνουμε τα pancakes γεμιστά με τυρί κρέμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι μια στρώση από το μείγμα μας, βάζουμε μια 1 κ.γ τυρί κρέμα στη μέση και καλύπτουμε με άλλη μια στρώση.
  4. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  5. Για τη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 4-5’ λεπτά. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
  6. Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για περίπου 5-10’ λεπτά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *