Άγριο ρύζι με λαχανικά
Πιλάφι με άγριο ρύζι με κρεμμύδι, καρότο και μαϊντανό. Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και πανεύκολο συνοδευτικό για κρέας ή πουλερικά.
4-5
10′
15-20′
Άγριο ρύζι με κρεμμύδι, καρότο και μαϊντανό. Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο συνοδευτικό για κρέας ή πουλερικά. Ιδανικό και για τραπέζια, που μπορείς να το σερβίρεις σε μια φόρμα και να περιχύσεις με τη σάλτσα του φαγητού. (Προσωπικά θεωρώ εξαιρετικό τον συνδυασμό με λεμονάτες σάλτσες)
Υλικά
- 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (140γρ)
- 1 καρότο ψιλοκομμένο (80γρ)
- 1 ½ κούπα σπυρωτό ρύζι για πιλάφι (parboiled)
- ½ κούπα άγριο ρύζι
- 4 ½ κούπες νερό
- Αλάτι & πιπέρι
- 2-3 κ.σ μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα ρύζια, τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 1-2’ λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο και σωτάρουμε για 3-4’ ακόμα.
- Στη συνέχεια βάζουμε τα ρύζια και σωτάρουμε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
- Βάζουμε το νερό και αφού αρχίσει ο βρασμός κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 15-20’ λεπτά. (Τσεκάρουμε μήπως κατά τη διάρκεια χρειαστεί επιπλέον νερό)
- Στα τελευταία 5’ λεπτά του βρασμού, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε με μια υφασμάτινη πετσέτα μέχρι να κρυώσει. (Για να μη λασπώσει το ρύζι μας από τους υδρατμούς)
Αφήστε ένα σχόλιο