search

Άγριο ρύζι με λαχανικά

Πιλάφι με άγριο ρύζι με κρεμμύδι, καρότο και μαϊντανό. Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και πανεύκολο συνοδευτικό για κρέας ή πουλερικά.

4-5

10′

15-20′

Άγριο ρύζι με κρεμμύδι, καρότο και μαϊντανό. Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο συνοδευτικό για κρέας ή πουλερικά. Ιδανικό και για τραπέζια, που μπορείς να το σερβίρεις σε μια φόρμα και να περιχύσεις με τη σάλτσα του φαγητού. (Προσωπικά θεωρώ εξαιρετικό τον συνδυασμό με λεμονάτες σάλτσες)


Υλικά

  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (140γρ)
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο (80γρ)
  • 1 ½ κούπα σπυρωτό ρύζι για πιλάφι (parboiled)
  • ½ κούπα άγριο ρύζι
  • 4 ½ κούπες νερό
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2-3 κ.σ μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα ρύζια, τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 1-2’ λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το καρότο και σωτάρουμε για 3-4’ ακόμα.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε τα ρύζια και σωτάρουμε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
  5. Βάζουμε το νερό και αφού αρχίσει ο βρασμός κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 15-20’ λεπτά. (Τσεκάρουμε μήπως κατά τη διάρκεια χρειαστεί επιπλέον νερό)
  6. Στα τελευταία 5’ λεπτά του βρασμού, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε με μια υφασμάτινη πετσέτα μέχρι να κρυώσει. (Για να μη λασπώσει το ρύζι μας από τους υδρατμούς)
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *